![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fokhagymás, húsmentes fasírt: egészséges, gyors és laktató
![kelkáposztafasírt](https://kep.index.hu/1/0/2969/29694/296945/29694509_2279477_1b46a99977324094e4c7bc579ca54955_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fasírt az az étel, amit nem tudok megunni. Nem vagyok vegetáriánus, de a fasírtban nem csak a húsosat szeretem, sőt, a zöldséges változatokból sokkal ízletesebb és izgalmasabb ízeket tudok kihozni.
A kelkáposztának nyár végén és ősszel van szezonja. Bár eléggé megosztó zöldség, sokan a szagáért nincsenek oda, én mégis nagyon ajánlom. Ha nem főzzük túl, akkor egyrészt a kellemetlen szagot is megússzuk, másrészt finom roppanós lesz és az édeskés íze is megmarad.
A kelkáposztát sokféleképpen fel lehet használni, lehet belőle melengető levest készíteni vagy kicsit laktatóbb egytálételt rakottasan, de én a főzeléktől sem zárkózom el, ha nem a klasszikus menzás változat készül belőle. Most pedig elkészítettem a fasírtverziót, amely igazi könnyed vacsora vagy ebéd, körettel, köret nélkül vagy mártogatóssal is tökéletes.
Kelkáposztafasírt
![kelkáposztafasírt kicsi](https://kep.index.hu/1/0/2969/29694/296945/29694525_20b34617effaa42a93739e97e5ccc91a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm kelkáposzta
- 1 darab zsemle (beáztatva)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A kelkáposztát vágjuk csíkokra, főzzük meg, majd szűrjük le. A zsemlét áztassuk be, nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd keverjük a káposztához. Tegyük hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá olajat vagy zsiradékot. Jól keverjük össze, és formázzunk belőle lapos korongokat, majd forgassuk meg zsemlemorzsában.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Tegyük a fasírtokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ha szükséges, locsolgassuk meg őket egy kis olajjal, és 20 perc alatt süssük pirosasra.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors
Olvasd el ezt is!