15 perces paradicsomos tészta: pár hozzávalóból, egyszerűen készül
Az egyszerű étel friss koktélparadicsomból készül, tipikusan olyan fogás, ami csak frissen készítve az igazi.
Az ünnepek alatt a húsleves, halászlé és töltött káposzta Bermuda-háromszögben biztosan mindenkinek jólesne egy kicsit gyomorkímélőbb fogás is, ami miatt nem kell órákat tölteni a konyhában, és mindenki jól is lakik.
A tökéletes megoldás egy kellemes, zöldségekkel telepakolt kertészlevesben rejlik, amelyből a zöldbab, a cukkini és a krumpli mellett a klasszikus levestészta sem maradhat ki, így egy kicsit azért tisztelgünk az ünnepi levesbetétek előtt is.
Ez a leves kifejezetten kímélő az ünnepek alatt túlterhelt gyomor számára, és az elkészítése sem bonyolult, miként őrködni sem kell a tűzhely mellett, amíg készül.
A fejtett babot, amennyiben nem mirelitből vagy konzervből készítjük, előző este áztassuk be vízbe.
A zöldségeket mossuk meg. A cukkinit héjastul vágjuk fel 2x3 cm-es darabokra. A krumplit pucoljuk meg, kockázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk gerezdekre, héjastul. A vöröshagymát és a póréhagymát karikázzuk fel.
Az összes zöldséget egy nagyobb lábosban, 2 evőkanál olajon pároljuk 5 percig, ettől kapnak a zöldségek egy finom alapízt. Ezután engedjük fel kb. 3-4 liter vízzel.
Adjuk hozzá a leveshez a fejtett babot és a zöldbabot is, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Fedő alatt 30 percig főzzük a zöldségeket közepes vagy annál kicsit kisebb lángon.
A fél óra lejárta után adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre. A tésztának kb. 10-12 perc kell ahhoz, hogy megfőjön, tésztája válogatja.
Ha a levestészta is megfőtt, a levest késznek nyilvánítjuk. Utólag még sózzuk és borsozzuk, ha a leves megkívánja, majd forrón tálaljuk. Díszítésként aprított petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu