15 perces paradicsomos tészta: pár hozzávalóból, egyszerűen készül

Nyomtatás
Paradicsomos tészta 15 perc alatt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű étel friss koktélparadicsomból készül, tipikusan olyan fogás, ami csak frissen készítve az igazi.

A minimalista fogások sikere töretlen, mindenki vevő egy gyors receptre. Az egyik nagy kedvenc a paradicsomos tészta, mely sokféle változatban az asztalra kerülhet.

Friss paradicsomból az igazi!

A paradicsomos tészta készülhet konzervből, de frissből sokkal ízletesebb, érdemes kipróbálni koktélparadicsommal. Az ételnek jól áll, ha kicsit pikáns, ezért a fokhagyma felel. Az enyhén füstös aromát a spanyol konyha kedvenc fűszerének, a füstölt paprikának köszönheti. A krémesebb textúrát a mentett tészta főzőleve és a reszelt parmezán adja, de ha épp lapul a hűtődben mascarpone, 1-2 evőkanálnyit bátran keverj hozzá.

Tálalásnál mehet még rá sajt, a húsevők pedig grillezett csirkemellet is kínálhatnak mellé.

Paradicsomos tészta 15 perc alatt

Paradicsomos tészta 15 perc alatt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 60 dkg koktélparadicsom
  • kevés olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • tálaláshoz bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.

A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.

Az olívaolajat magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a paradicsomokat, 5 perc múlva a fokhagymát is keverjük hozzá. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd 10 perc múlva keverjük össze a főtt tésztával, friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal.

A kész ételt azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon