15 perces paradicsomos tészta: pár hozzávalóból, egyszerűen készül
Az egyszerű étel friss koktélparadicsomból készül, tipikusan olyan fogás, ami csak frissen készítve az igazi.
A minimalista fogások sikere töretlen, mindenki vevő egy gyors receptre. Az egyik nagy kedvenc a paradicsomos tészta, mely sokféle változatban az asztalra kerülhet.
Friss paradicsomból az igazi!
A paradicsomos tészta készülhet konzervből, de frissből sokkal ízletesebb, érdemes kipróbálni koktélparadicsommal. Az ételnek jól áll, ha kicsit pikáns, ezért a fokhagyma felel. Az enyhén füstös aromát a spanyol konyha kedvenc fűszerének, a füstölt paprikának köszönheti. A krémesebb textúrát a mentett tészta főzőleve és a reszelt parmezán adja, de ha épp lapul a hűtődben mascarpone, 1-2 evőkanálnyit bátran keverj hozzá.
Tálalásnál mehet még rá sajt, a húsevők pedig grillezett csirkemellet is kínálhatnak mellé.
Paradicsomos tészta 15 perc alatt
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 60 dkg koktélparadicsom
- kevés olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 10 dkg reszelt parmezán
- tálaláshoz bazsalikomlevél
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.
A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
Az olívaolajat magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a paradicsomokat, 5 perc múlva a fokhagymát is keverjük hozzá. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd 10 perc múlva keverjük össze a főtt tésztával, friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal.
A kész ételt azonnal tálaljuk.
-
2024-04-15 07:52:01
-
2024-04-07 09:28:01
-
2024-04-05 07:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!