15 perces paradicsomos tészta: pár hozzávalóból, egyszerűen készül

3
Nyomtatás
Paradicsomos tészta 15 perc alatt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű étel friss koktélparadicsomból készül, tipikusan olyan fogás, ami csak frissen készítve az igazi.

A minimalista fogások sikere töretlen, mindenki vevő egy gyors receptre. Az egyik nagy kedvenc a paradicsomos tészta, mely sokféle változatban az asztalra kerülhet.

Friss paradicsomból az igazi!

A paradicsomos tészta készülhet konzervből, de frissből sokkal ízletesebb, érdemes kipróbálni koktélparadicsommal. Az ételnek jól áll, ha kicsit pikáns, ezért a fokhagyma felel. Az enyhén füstös aromát a spanyol konyha kedvenc fűszerének, a füstölt paprikának köszönheti. A krémesebb textúrát a mentett tészta főzőleve és a reszelt parmezán adja, de ha épp lapul a hűtődben mascarpone, 1-2 evőkanálnyit bátran keverj hozzá.

Tálalásnál mehet még rá sajt, a húsevők pedig grillezett csirkemellet is kínálhatnak mellé.

Paradicsomos tészta 15 perc alatt

Paradicsomos tészta 15 perc alatt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 60 dkg koktélparadicsom
  • kevés olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • tálaláshoz bazsalikomlevél
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.

A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.

Az olívaolajat magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a paradicsomokat, 5 perc múlva a fokhagymát is keverjük hozzá. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd 10 perc múlva keverjük össze a főtt tésztával, friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal.

A kész ételt azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon