Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

6
Nyomtatás
Kevert csokis kuglóf cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pofonegyszerűen készül a csupa csoki kuglóf, a csokoládé a tésztában és a fényes mázban is helyet kap.

A hagyományos kuglóf kelt tésztából készül, de kevert recepteket is találni bőséggel, amelyeket nagyon könnyű elkészíteni.

Így lesz még csodásabb!

Az egyszerű recept továbbgondolható: érdemes a tésztába a kávé vagy a rum aromájából is csempészni egy keveset (teáskanálnyit), vagy ropogós elemmel feldobni. Bátran mehet a masszába 1-2 maréknyi durvára tört mandula, dió vagy mogyoró.

A csokis kuglóf légmentesen tárolva 3-4 napig is megőrzi puha textúráját, persze, ha marad belőle addig, amire nincs garancia!

Kevert csokis kuglóf

Kevert csokis kuglóf ct

Hozzávalók kerek
  • kerek
  • szögletes
x cm-es formához cm átmérőjű formához

Kuglóf:

  • 4 darab tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj vagy vaj a forma kikenéséhez szükség szerint

Tetejére:

  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd hűtsük ki.

A tejet, olajat és az olvasztott csokit forgassuk a tojássárgájához, ezután adjuk hozzá több részletben, spatula segítségével a fehérjehabot is.

A lisztet forgassuk egybe a sütőporral, majd óvatosan keverjük egybe a tojásos keverékkel.

A kuglófformát kenjük ki egy kevés vajjal vagy olajjal. Ezután a masszát is simítsuk bele.

A kuglófot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 40-50 perc).

A kész sütit borítsuk rácsra és hűtsük ki.

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, majd csorgassuk a kihűlt kuglófra.

Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon