10 mennyei epres süti, amit szezonban muszáj elkészíteni: bevált recepteket mutatunk
Az illatos, piros eperszemeket ne csak magában falatozd, pompás sütemények is készülhetnek a gyümölcsből, melyeket szezonjában érdemes kipróbálni.
A jó idő egyet jelent az eperszezonnal. A piros gyümölcs jólesik magában, és rengetegféle finom desszert is készülhet belőle.
Az epres süti gyorsan, gond nélkül összedobható. Teljesen kezdő fakanáltanoncok is bevállalhatják, mert nem lehet elrontani! A mutatós sütit tálalásnál érdemes még cukorral megszórni, lehet ez vaníliás vagy porcukor. Az igazán édesszájúak tejszínhabbal és vaníliafagyival is megkoronozhatják a kevert sütit.
Az epret mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Vegyünk elő egy 24x24 centis tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot. Ezután keverjük hozzá a tojást, olajat és a tejet.
A masszát simítsuk az előkészített tepsibe, utána pakoljuk rá az epret, és toljuk az előmelegített sütőbe. A sütit tűpróbáig süssük (25-30 percig).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu