Pihe-puha epres süti: csak keverd egybe a hozzávalókat

14
Kevert epres süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amíg tombol az eperszezon, dobd össze ezt a hihetetlenül finom sütit. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, kezdők is sikerrel tálalhatják.

A jó idő egyet jelent az eperszezonnal. A piros gyümölcs jólesik magában, és rengetegféle finom desszert is készülhet belőle.

Az epres süti gyorsan, gond nélkül összedobható. Teljesen kezdő fakanáltanoncok is bevállalhatják, mert nem lehet elrontani! A mutatós sütit tálalásnál érdemes még cukorral megszórni, lehet ez vaníliás vagy porcukor. Az igazán édesszájúak tejszínhabbal és vaníliafagyival is megkoronozhatják a kevert sütit.

Kevert epres süti

Kevert epres süti ct

Hozzávalók 24 x 24 cm-es formához

  • 40 dkg eper
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1.5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté.

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Vegyünk elő egy 24x24 centis tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot. Ezután keverjük hozzá a tojást, olajat és a tejet.

A masszát simítsuk az előkészített tepsibe, utána pakoljuk rá az epret, és toljuk az előmelegített sütőbe. A sütit tűpróbáig süssük (25-30 percig).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon