Isteni, tavaszi tepsis zöldségek: minél színesebbeket válassz
Serpenyőben vagy sütőben is sütheted ezeket a színes zöldségeket, a lényeg, hogy minél többféle fajtát válassz, ha már itt a tavasz.
A tésztás fogás egyszerűen és gyorsan készül, mely frissen kínálva a legfinomabb. Épp ezért érdemes mindig annyit készíteni belőle, amennyi azonnal elfogy.
A kínai sült tészta hússal is készülhet, illetve bármilyen zöldség pirulhat a serpenyőben, ez ízlés kérdése. A receptben hagyma, három színben pompázó paprika és sárgarépa kap helyet. Bármilyen zöldséget is használj, a pirításnál mindig figyelj arra, hogy roppanós maradjon. Érdemes káposztával, újhagymával, brokkolival vagy épp cukorborsóval is kipróbálni.
Az ízesítésnél is lehet változtatni, osztrigaszósz (1-2 evőkanál) is mehet rá, és ha már tészta, akkor válassz rizsből készültet vagy üvegtésztát.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.
A zöldségeket vékonyra csíkozzuk fel (hagyma, kaliforniai paprikák, sárgarépa).
A félretett főzőlét keverjük össze a reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, szója- és chiliszósszal.
Egy magas falú serpenyőben vagy lábasban az olajat hevítsük fel, majd dobjuk bele az előkészített zöldségeket, és 3-5 perc alatt pirítsuk ropogósra. Ezután a tésztát is forgassuk hozzá az öntettel együtt, és pirítsuk 1-2 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu