Kínai szezámos csirkemell rizzsel és zöldbabbal: egzotikus ízutazás otthon

2
Nyomtatás

A kínai konyha egyik kedvenc fogása a szezámos csirkemell, amelyben az édes és sós ízek tökéletes harmóniában állnak.

A ropogós csirke, a szezámmag és a különleges szójaszósz kombinációja igazán különleges ízélményt nyújt. A roppanós zöldbab és a rizs egyszerű, de tökéletes kísérői az ételnek, és együtt egy igazán harmonikus, egészséges fogást eredményeznek.

Ez a recept tökéletes választás, ha valami különlegesre vágysz, de nem szeretnél órákig a konyhában állni!

Kínai szezámos csirkemell

szezamos-csirke

Hozzávalók 4 személyre

Hús:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g liszt
  • 15 g sütőpor
  • 1 ek. keményítő
  • 1 ek.
  • 1 db tojás
  • 600 ml víz
  • a sütéshez étolaj

Szósz:

  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 ek. keményítő
  • 3 ek. méz
  • 5 ek. szójaszósz
  • 1 tk. almaecet
  • 30 g szezámmag

Köret:

  • 250 g rizs
  • 500 ml víz
  • 150 g zöldbab
  • 1 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A csirke bundájához egy tálban keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd adjuk hozzá a tojást és fokozatosan a vizet is. Keverjük addig, amíg egynemű masszát kapunk. 

A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, ezután keverjük össze a lisztes masszával. 

Egy serpenyőben hevítsünk bő olajat, majd egy kanál segítségével adagoljuk a csirkemelldarabokat a forró olajba és süssük aranybarnára. 

A szószhoz a hozzávalókat öntsük egy serpenyőbe, és lassú tűzön melegítsük, ameddig a cukor és a méz is felolvad. Vegyük le a tűzről, és forgassuk bele a bundázott csirkemellet

A rizst pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel és lassú lángon, fedő alatt főzzük puhára. 

Egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a zöldbabot, fűszerezzük sóval. 

Helyezzük egy tálra a szezámmagos csirkét, a rizst és a pirított zöldbabot.

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon