
A jó kocsonyának négy titka van: hagyományos receptet mutatunk

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet

Tartalmas csirkesaláta főtt tojással: joghurtos öntettől krémes

Így készül a koreai töltött palacsinta: édes, diós tölteléktől különleges

Mini croissant leveles tésztából: villámgyors reggeli vagy vendégváró

A legjobb ételek tavaszi fáradtság ellen: ezektől visszatér a lendület
Tradicionális fogás, amit kötelező újév alkalmával elkészíteni - ezzel a recepttel biztosan sikerülni fog.
Akik szeretik a hagyományos ízeket és ünnepnapokon szeretnének hűek lenni a régi szokásokhoz, biztos, hogy készítenek majd egy tartalmas kocsonyát. A jó kocsonyának négy nagyon fontos titka van, amiket a készítés előtt nem árt számításba venni: először is, ez nem egy villámfogás, ha finomat akarunk készíteni, ne sajnáljuk rá az időt.
A másik három titok három nagyon fontos alapanyagot jelent: rengeteg fokhagymát, zöldségeket (hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller), végül pedig a disznót, aminek körme, farka, bőre, füle és lapockája is belekerül a fazékba.
Kocsonya

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab sertésköröm
- 1.2 kilogramm sertésbőr
- 1 darab sertésfarok
- 1 darab sertésfül
- 25 dekagramm sertéslapocka
- 60 dekagramm sárgarépa
- 30 dekagramm fehérrépa
- 30 dekagramm vöröshagyma
- 20 dekagramm fokhagyma
- 1 csapott evőkanál őrölt bors
- 1 csapott evőkanál só
- 30 dekagramm zeller
- 1 csapott evőkanál paradicsompüré
- 6 liter víz
Elkészítés:
A megtisztított kocsonyaalapot (köröm, fül, bőr, farok, színhús) forrásban lévő vízbe öntjük, és pár percig forraljuk, leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk. Felöntjük 5 liter vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a szemes borsot, vöröshagymát, fokhagymát, megsózzuk, és alacsony lángon, gyöngyöző forrással 3 órán keresztül főzzük. A főzés közben keletkezett habot és zsiradékot alkalmanként lekanalazzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és további egy órán át főzzük, végül a kocsonyalevet átszűrjük, majd szétválogatjuk a zöldségeket és a húsokat. Tálaláskor ízlés szerint rakunk a zöldségekből, a húsból és az egyéb alkatrészekből a tányér aljára, és a forró kocsonyával felöntjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, és hűtőszekrényben készre dermesztjük.
Ha különleges kocsonyát készítenél, akkor ez a recept lesz a neked való!
Fotó: Street Kitchen