Házi kókuszcsók csokis talppal: csupán néhány hozzávalóból készül a finomság
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Isteni, hagymakarikákkal sült pite: tojásos-tejszínes szósz fogja össze
Krémes, fűszeres sütőtökpuding: feldobja a szürke őszi napokat
Selymes, tejszínes vargányakrémleves: krémsajt teszi különlegessé
Aszalt sárgabarackos, mogyorós muffin: gluténmentes változatot mutatunk
A dagadó töltve, a karaj rántva jó: mutatjuk, mi készüljön a sertés részeiből
A kókuszcsók retró finomság, érdemes dupla adagban gyártani, mert nagyon kapós édesség, és persze az sem elhanyagolandó, hogy egyszerűen és gyorsan készül.
De tényleg, csupán két ponton kell figyelmesnek lenned a készítésnél, és akkor nem lesz gond!
A kókuszos finomság néhány hozzávalóból készül, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné, szóval gasztroajándéknak is tökéletes, állíts össze egy szép dobozt névnapra vagy szülinap alkalmából, nagy lesz a sikere.
A finomság készítésénél lényeges betartani az arányokat. Én édesen szeretem, ezért szeretek több cukrot a masszába keverni, ám vigyázni kell a cukorral, mert ragadóssá teheti a korongokat, és akkor máris el lehet rontani a desszertet. A receptben a cukormennyiséget 20 grammal kevesebbre veheted, sőt első gyártásnál 60 gramm cukorral próbáld ki, utána eldöntöd, másodjára leszel-e merészebb. A másik sarkalatos pont a sütés. A massza könnyen leég, 10-15 perc bőven elég neki, de mivel minden sütő más, érdemes figyelmesnek lenned. Miután megsült a kókuszos finomság, várd meg, míg teljesen kihűl, utána mártsd csokiba, de csokitalp nélkül is mennyei a régi kedvenc.
Kókuszcsók csokis talppal
Hozzávalók 20 darabhoz
- 3 darab tojásfehérje
- 150 g kókuszreszelék
- 80 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g tej- vagy étcsoki
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.
A masszát töltsük habzsákba, majd nyomjunk tetszőleges halmokat sütőpapírral bélelt tepsire.
A kókuszcsókot toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre, addig, amíg aranybarnára sülnek, majd tegyük félre kihűlni.
A csokit daraboljuk fel és vízgőz felett olvasszuk fel.
A kihűlt kókuszcsók talpát mártsuk olvasztott csokiba.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors