Krémesre sült rizskoch, ahogy a nagyi készítette: jó sok szörppel öntsd nyakon
A rizskoch szinte a semmiből, egyszerűen összedobható édesség, akkor is jól jön, ha váratlan vendégek toppannak be, ugyanis nagy adagban készül.
A rizspuding megtalálható a török, indiai és a hazai konyhában is, nálunk tejberizsként ismert. A finomság egyszerűen összedobható, és rengetegféleképpen kerülhet az asztalra. Mi most egy növényi itallal készült változatot mutatunk, melyben a fahéj különleges aromája dominál.
A rizspuding készítéséhez a legjobb, ha rizottórizst használsz, így lesz tökéletes az édesség textúrája. A recept sűrű, konzerves kókusztejet és hígabb kókuszitalt is tartalmaz. A gyümölcs aromája remekül érződik, kiegészülve a fahéjjal, citrommal és a vaníliával.
Az édesség finom melegen és hidegen is: tálalásnál dobd még fel fahéjjal vagy valamilyen gyümölcskompóttal, és még mazsolát is keverhetsz hozzá.
A kókusztejet és a kókuszitalt mérjük lábasba, és kezdjük el melegíteni. Közben adjuk hozzá a citrom reszelt héját, a mézet, vaníliát és a fahéjat.
Amikor felforr, keverjük hozzá a rizst, és alacsony lángon, 30-35 perc alatt főzzük készre. Miközben készül a rizs, a pudingot gyakran keverjük át, kóstoljuk meg.
A házi rizspudingot fahéjjal megszórva vagy édes kompóttal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu