Illatos indiai tejberizs: a különleges finomság egyszerűen készül

indiai-tejberizs2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az indiai tejberizs illatos, varázslatos finomság, mely egyszerűen készül, így otthon is bármikor az asztalra kerülhet.

Az izgalmas desszert sokféle változatban hódít. Sokan tej helyett tejszínnel készítik, ettől még selymesebb textúrát kap a finomság. A tejberizs ízesítésével is lehet játszani, ha szereted az egyedülálló aromákat, akkor rózsa- vagy narancsvízzel is kipróbálhatod.

A desszert karakterét a fahéj, kardamom és a sáfrány adja meg. Az elkészült édesség melegen és hidegen is finom, tálalásnál gyümölcsöket is kínálhatsz mellé. Kesudióval, mogyoróval, pisztáciával is tálalhatod.

Illatos indiai tejberizs

indiai-tejberizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 2.5 l tej
  • 250 g rizs (basmati)
  • 1 darab fahéjrúd
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál sáfrány
  • 10 dkg kesudió/mogyoró/pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A tejet vastag falú edényben tegyük fel forrni, majd amikor lobog, adjuk hozzá a rizst és a fahéjrudat.

A rizst főzzük alacsony láng felett addig, amíg megpuhul. Ezután adjuk hozzá a cukrokat, a kardamomot, a sáfrányt és a magvakat. Addig melegítsük, míg a cukor elolvad.

A fahéjrudat vegyük ki, majd tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük