Puha, krémes kókuszos pite: liszt helyett keksz az alapja

kókuszos pite cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltelék és a tészta egyben sül ebben a kókuszos pitében, amelyhez tökéletesen illik a fagylalt és a gyümölcs is.

A kókuszt nem lehet nem szeretni, igazán krémes desszertek készülhetnek belőle. A legnépszerűbb talán a kókuszgolyó, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Érdemes belőle nagy adagot készíteni, mert biztos, hogy gyorsan el fog fogyni, legyen szó akár vendégségről, akár csak egy sima délutánról. Ezt a süteményt is készítheted egészségesebben, hozzáadott cukor nélkül, datolyával ízesítve.

Vannak olyan sütemények, amelyekhez liszt sem kell, helyette darált kekszet is lehet használni. Ilyen ez a kókuszos keksztekercs is, amelyet még sütni sem kell. Pitét is készíthetsz liszt nélkül, az alábbi kókuszos édességben a krémet keverd egybe a tésztával, úgy lesz tökéletes a sütemény. 

Kókuszos pite

kókuszos pite recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 gramm cukor
  • 160 gramm keksz (édes)
  • 55 gramm vaj
  • 500 milliliter tej
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 darab tojás (L-es)
  • 130 gramm kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 25 centiméter átmérőjű piteformát vajazzunk ki. A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk fel. 

A cukrot, a kekszet, a tejet, a vajat, a vaníliakivonatot és a tojásokat keverjük össze egy nagy tálban. A tésztát öntsük a piteformába, pár percet hagyjuk állni, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel. 

Süssük meg a pitét 40-45 perc alatt, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük