Puha, krémes kókuszos pite: liszt helyett keksz az alapja
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A töltelék és a tészta egyben sül ebben a kókuszos pitében, amelyhez tökéletesen illik a fagylalt és a gyümölcs is.
A kókuszt nem lehet nem szeretni, igazán krémes desszertek készülhetnek belőle. A legnépszerűbb talán a kókuszgolyó, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Érdemes belőle nagy adagot készíteni, mert biztos, hogy gyorsan el fog fogyni, legyen szó akár vendégségről, akár csak egy sima délutánról. Ezt a süteményt is készítheted egészségesebben, hozzáadott cukor nélkül, datolyával ízesítve.
Vannak olyan sütemények, amelyekhez liszt sem kell, helyette darált kekszet is lehet használni. Ilyen ez a kókuszos keksztekercs is, amelyet még sütni sem kell. Pitét is készíthetsz liszt nélkül, az alábbi kókuszos édességben a krémet keverd egybe a tésztával, úgy lesz tökéletes a sütemény.
Kókuszos pite
Hozzávalók 6 adaghoz
- 150 gramm cukor
- 160 gramm keksz (édes)
- 55 gramm vaj
- 500 milliliter tej
- 1.5 teáskanál vaníliakivonat
- 4 darab tojás (L-es)
- 130 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 25 centiméter átmérőjű piteformát vajazzunk ki. A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk fel.
A cukrot, a kekszet, a tejet, a vajat, a vaníliakivonatot és a tojásokat keverjük össze egy nagy tálban. A tésztát öntsük a piteformába, pár percet hagyjuk állni, majd szórjuk meg a kókuszreszelékkel.
Süssük meg a pitét 40-45 perc alatt, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images