Sült csirkecomb még sosem volt ilyen finom: fűszeres szószban készül

Kókuszos sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Néhány hozzávalóból készül az ízletes sült csirkecomb, mely olyan omlós, hogy szinte magától leválik a csontról.

A csirkecomb szuper alapanyag, hiszen rengetegféle remek fogás készülhet belőle. Lehet az akár egy főúri étel, vagy egy szerényebb recept, hisz egyszerűen sóval, borssal, fokhagymával pirosra sütve is fantasztikus.

Ropogós bundában is megéri kipróbálni

A receptben az egyszerűség vonalán maradtunk, az ízesítők só, bors, fokhagyma, opcionálisan chili. Ami különlegessé varázsolja a sült csirkét, az a kókuszital, amelyben néhány órát pihen, majd ebben sül puhára. Az omlós combokat nem csak így érdemes kipróbálni: ha frissen sütve szereted, akkor a kókuszitalos pácból kivéve forgasd meg pankomorzsában, majd bő olajban süsd pirosra. Így kívül ropogós, belül pedig vajpuha a rántott csirke, érződik benne a fokhagyma és chili is.  

Kókuszos sült csirkecomb

Kókuszos sült csirkecomb ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 500 ml kókuszital
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál chili (opcionális)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szeretnénk, vágjuk be, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A kókuszitalt öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a chilit. Ezután a csirkecombokat helyezzük a kókuszitalba, majd fedjük le, és tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.

Másnap a combokat helyezzük kevés olajjal kikent tepsire, öntsük rá a kókuszitalos pácot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Félidőnél a húst ne felejtsük el megfordítani.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük