Currys, kókusztejes brokkoli: könnyed ebéd pillanatok alatt

2
Nyomtatás
kokusztejes-brokkoli2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fél órán belül tálalhatod a szaftos, fűszeres brokkolicurryt, amit a húsimádók és a vegetáriánusok is imádni fognak.

A húsmentes étkezés nagyon színes és változatos lehet: ha részt veszel a veganuár kihívásban, vagy alapból is növényi étrendet követsz, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki! 

Lényegében egy curryről van szó, amelynek az alapját brokkoli képezi, és a fokhagyma-gyömbér párostól lesz igazán illatos és aromás.

Az előbb említettek mellett a kókusztej az étel lelke, amelytől krémesebb és kicsit gyümölcsösebb, izgalmasabb lesz az összhatás.

Kókusztejes brokkoli

kokusztejes-brokkoli

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g brokkoli
  • 1 db kápia paprika
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. friss, reszelt gyömbér
  • 2 ek. currypor
  • 0.5 tk. római kömény
  • 400 g kókusztej (konzerv)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint Cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd öblítsük át. A kápia paprikát mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra.

A hagymákat pucoljuk meg, a zöldet vágjuk karikákra, a fokhagymát reszeljük le.

Forrósítsuk fel a kókuszolajat egy mélyebb, szélesebb serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldhagymát és a paprikát, nagy lángon pirítsuk 2-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és fél percig pirítsuk, majd mehet rá a curry és a római kömény. Még 1 percig pirítsuk együtt is őket, míg illatozni nem kezdenek.

Keverjük bele a brokkolit is, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az egészet a kókusztejjel. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük addig az ételt, míg a brokkoli megpuhul, de azért még roppanós, kb. 7-8 percig.

Rizzsel vagy más körettel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon