Próbáld ki az internet új kedvencét, a lapított brokkolit: ellenállhatatlanul finom
A sütőben pirult brokkoli egyszerűen összedobható finomság, mely jólesik magában, és köretként is kínálható.
A húsmentes étkezés nagyon színes és változatos lehet: ha részt veszel a veganuár kihívásban, vagy alapból is növényi étrendet követsz, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!
Lényegében egy curryről van szó, amelynek az alapját brokkoli képezi, és a fokhagyma-gyömbér párostól lesz igazán illatos és aromás.
Az előbb említettek mellett a kókusztej az étel lelke, amelytől krémesebb és kicsit gyümölcsösebb, izgalmasabb lesz az összhatás.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd öblítsük át. A kápia paprikát mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra.
A hagymákat pucoljuk meg, a zöldet vágjuk karikákra, a fokhagymát reszeljük le.
Forrósítsuk fel a kókuszolajat egy mélyebb, szélesebb serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldhagymát és a paprikát, nagy lángon pirítsuk 2-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és fél percig pirítsuk, majd mehet rá a curry és a római kömény. Még 1 percig pirítsuk együtt is őket, míg illatozni nem kezdenek.
Keverjük bele a brokkolit is, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az egészet a kókusztejjel. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük addig az ételt, míg a brokkoli megpuhul, de azért még roppanós, kb. 7-8 percig.
Rizzsel vagy más körettel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu