Kókusztejes curry csirkével és sok zöldséggel - Amikor a különleges és az egészséges nem kerül több időbe
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A curryk elfogadó ételek, nagyon örülnek a nagykönyvben megírt, autentikus fűszereknek, de szomorú hétköznapokon nélkülük is elvannak.
Na jó, valójában ez nem is curry, inkább egy kókusztejes egytálétel olyan fűszerekkel, amiket éppen be tudtunk hozzá szerezni. Ha jártunk épp valamilyen szuper delikátban vagy ázsiai üzletben, akkor tegyünk bele kaffirlime-levelet, galangagyökeret, thai citromfüvet, thai bazsalikomot is, de attól még, hogy ezt a kanyart nem tettük meg, szomorú dolog lenne lemondani egy nagyon finom, nagyon egészséges és teljesen kímélő ételről.
Gyömbér, kókusztej és a többi alapanyag már mindenütt kapható, currypasztából pedig be lehet tárazni otthon, így elég csak előkapni. Ebbe most került brokkoli, cukkini és borsó, de lehetett volna akár sütőtök vagy más zöldség is benne.
Felnőtteknek készült, de enyhe csípőssége ellenére egy rakat gyerek is boldogan ette, a kókusztej rejtélyes módon még a nem kedvelt zöldségeket is eladja.
Kókusztejes curry csirkével és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemell- vagy combfilé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet gyömbér
- 1 evőkanál currypaszta (elhagyható)
- 4 deciliter kókusztej
- só
- 1 kis darab cukkini
- 1 kis fej brokkoli
- 3 marék zöldborsó
A tálaláshoz
- friss koriander
- lime
Elkészítés:
A csirkét csíkozzuk, sózzuk, majd egy nagy lábasban kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, gyömbért, és ha van, a currypasztát, és néhány percig együtt pirítjuk az egészet. Felöntjük a kókusztejjel, és negyed órán keresztül halkan zümmögtetjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és addig főzzük az egészet, míg éppenhogy megpuhul minden.
Fotók: Ács Bori/Sóbors