Maradék kenyérből ropogós, házi kolbászmorzsa - Bármire szórjuk, mesés lesz tőle

kolbászmorzsa cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A feltétek feltéte, a kamrakincsek megdicsőülése: a kolbászmorzsa levesen, főzeléken, sőt, még salátán is csodálatos.

Minden, ami nagyon ropogós, sőt, itt-ott odapirult és kicsit zsíros, az valamilyen rejtélyes oknál fogva nosztalgikus érzéseket vált ki belőlünk.

Így - bár ez a kolbászmorzsa nem volt ebben a formában divat gyerekkorunkban - olyan, mintha mindig is ismertük volna, a mindennapjaink része lenne. Arra az esetre jó, amikor nem készítettünk feltétet a főzelékhez, de mégis hiányzik hozzá valami, ami ellensúlyozza a krémes állagát és laktatóbbá is teszi. Krémleveseken is szuper, de ebben az esetben már nem biztos, hogy sok mindent fogunk tudni enni utána.

Mint mindig, most is igaz: minél jobb kenyérből, jobb kolbászból készítjük, annál finomabb lesz!

Kolbászmorzsa

kolbaszmorzsa kicsi

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet szikkadt kenyér
  • 100 gramm kolbász
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt és a szikkadt kenyeret apró kockákra vágjuk. A kolbászt egy serpenyőbe tesszük, lassan kiolvasztjuk belőle a zsírt, majd hozzáadjuk a kenyérkockákat, kevergetve ropogósra sütjük. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük