
Puha, olívaolajban konfitált fokhagyma - Üvegben elrakva sokáig eláll

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Ez a puha fokhagyma nem csak húsok mellé tökéletes, pirítósra kenve is csodás előétel.
A konfitálás azt jelenti, hogy az ételt olajban vagy zsírban, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig főzik. A szó francia eredetű, konzerválást jelent.
A különböző szárnyasok, húsok konfitálása is nagyon népszerű, a zsírban eltett kacsahús receptje a legkedveltebb, de a hagymalekvár is ezzel a módszerrel készül.
A fokhagymát is izgalmasabbá lehet tenni ezzel a technikával. A konfitálástól a fokhagyma édeskéssé válik, amely isteni lesz, akár ehhez a görög krumplipüréhez, akár pizzaszószba keverve, de pirítóson is nagyszerű lesz. Az olajat, amelyben a fokhagyma főtt, szintén felhasználhatod kenyérre vagy salátára csepegtetve.
Konfitált fokhagyma

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 fej fokhagyma
- 400 milliliter olívaolaj
Elkészítés:
Sterilizáljunk befőttesüvegeket.
A fokhagymákat hámozzuk meg. Tegyük a gerezdeket egy kisebb edénybe, öntsünk rájuk annyi olívaolajat, hogy ellepje őket.
Tegyük fel a tűzhelyre, forrósítsuk fel az olívaolajat, majd főzzük alacsony hőmérsékleten a fokhagymákat 30 percig. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a gerezdek.
Tegyük a gerezdeket a befőttesüvegekbe, majd öntsük rájuk az olívaolajat is, végül szorosan zárjuk le az üvegeket.
Fotó: Getty Images