Ragacsos, szuper ropogós koreai csirkefalatkák: mézes-fűszeres mázat kapnak

Koreai ragacsos csirkefalatkák cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sült csirkefalatok ropogós bundáját mézes, chilis szósz öleli körbe, melytől kellemesen pikáns zamatot kap.

A koreai csirkefalatka nagyon izgalmas finomság, mely rizzsel, salátával vagy párolt zöldségekkel kínálva a legfinomabb. A hús egyszerre pikáns és mézes, a textúrája ropogós, köszönhetően a rizslisztnek.

Így lesz még finomabb!

Ha szereted a csípőset, akkor bátran tedd tüzesebbé a falatokat. Érdemes a ragacsos mázba jalapeñokarikákat dobni, és így egybeforgatni a hússal.

Koreai ragacsos csirkefalatkák

Koreai ragacsos csirkefalatkák ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • víz szükség szerint
  • olaj a sütéshez
  • 1 marék szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk kockára vagy csíkokra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, gyömbérrel, fokhagymával és a fehérborral.

Vegyünk elő egy tálat, és keverjük benne össze a mézet, chilit, szójaszószt, chiliszószt és a ketchupot.

Egy másik tálat is vegyünk elő, öntsük bele a liszteket, és annyi vizet keverjünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe forgassuk bele az előkészített húst.

A bundázott húsdarabokat bő, forró olajban, mindkét oldalukon süssük aranybarnára, majd szedjük ki és tegyük félre.

A chiliszószos keveréket öntsük lábasba, és 30 másodperc alatt forraljuk fel, majd keverjük hozzá a szezámmagot és az aranybarna csirkefalatokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük