
Ragacsos, szuper ropogós koreai csirkefalatkák: mézes-fűszeres mázat kapnak

Az aranybarnára sült csirkefalatok ropogós bundáját mézes, chilis szósz öleli körbe, melytől kellemesen pikáns zamatot kap.
A koreai csirkefalatka nagyon izgalmas finomság, mely rizzsel, salátával vagy párolt zöldségekkel kínálva a legfinomabb. A hús egyszerre pikáns és mézes, a textúrája ropogós, köszönhetően a rizslisztnek.
Így lesz még finomabb!
Ha szereted a csípőset, akkor bátran tedd tüzesebbé a falatokat. Érdemes a ragacsos mázba jalapeñokarikákat dobni, és így egybeforgatni a hússal.
-
2023-11-23 06:32:01
-
2023-11-12 07:52:02
-
2023-11-04 09:28:02
Koreai ragacsos csirkefalatkák

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 evőkanál ketchup
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg rizsliszt
- víz szükség szerint
- olaj a sütéshez
- 1 marék szezámmag
Elkészítés:
A húst tetszés szerint vágjuk kockára vagy csíkokra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, gyömbérrel, fokhagymával és a fehérborral.
Vegyünk elő egy tálat, és keverjük benne össze a mézet, chilit, szójaszószt, chiliszószt és a ketchupot.
Egy másik tálat is vegyünk elő, öntsük bele a liszteket, és annyi vizet keverjünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe forgassuk bele az előkészített húst.
A bundázott húsdarabokat bő, forró olajban, mindkét oldalukon süssük aranybarnára, majd szedjük ki és tegyük félre.
A chiliszószos keveréket öntsük lábasba, és 30 másodperc alatt forraljuk fel, majd keverjük hozzá a szezámmagot és az aranybarna csirkefalatokat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!