Ropogósra sült koreai csirke: fűszeres-édes máz teszi különlegessé

14
Nyomtatás
Koreai ropogósra sült csirke fűszeres-édes mázzal cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos, ropogós bundában sült falatka mindenféle plusz nélkül kínálva is jólesik, de a fűszeres-édes mázzal egybeforgatva lesz az igazi!

A koreai rántott hús világhírűvé nőtte ki magát. A finomság sokféle recept szerint kipróbálható, a leggyakrabban a csirke csontosabb részeit forgatják panírba, amely mellé intenzív ízű szósz is jár. Most egy igazán különleges receptet ajánlunk, melyben csirkemellfalatkák pihennek fűszeres pácban, majd lisztes bundában sülnek készre, és utána jöhet az a bizonyos híres máz.

Így is lehet

A hús rendkívül ízletes, köszönhetően a pácnak és a fűszeres-édes máznak, de lehet még fokozni az ízeket! Ha szeretnéd, a lisztes bundához is adhatsz 1 teáskanál Cayenne-borsot, őrölt fekete borsot, reszelt fokhagymát és gyömbért. Az elkészült koreai, ropogósra sült csirkét rizzsel kínáld, vagy dobj össze belőle egy vagány szendvicset, amelybe káposztasaláta is kerül.

Koreai, ropogósra sült csirke fűszeres-édes mázzal

Koreai ropogósra sült csirke fűszeres-édes mázzal ct

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez szükség szerint

Fűszeres-édes máz:

  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 4 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál koreai chilipaszta
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál rizsbor
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockákra. Ezután forgassuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, gyömbért, Cayenne-borsot, és öntsünk rá annyi tejet, amennyi ellepi. A húst lefedve tegyük hűtőbe néhány órára.

A lisztet mérjük keverőtálba, és forgassuk egybe az étkezési keményítővel. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a húsdarabokat, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára.

A máz hozzávalói közül először a szezámolajat öntsük magas falú edénybe, és forrósítsuk fel. Ezután dobjuk rá a gyömbért, fokhagymát, koreai chilipasztát, szójaszószt, rizsbort, mézet, almaecetet és a barna cukrot. Az egészet alaposan keverjük össze, és néhány perc alatt főzzük sűrűre. (Mondhatjuk, hogy rottyanásig, amíg szép fényes színt kap a máz.)

A mázt még mindig hagyjuk a tűzhelyen, és forgassuk hozzá a sült csirkedarabokat, majd tálaljuk.

Tálalásnál pirított szezámmaggal és fenyőmaggal is megszórhatjuk a húst.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon