![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Izgalmas street food Japánból: pankomorzsába forgatott hús kerül a szendvicsbe
![kscover](https://kep.index.hu/1/0/4170/41703/417038/41703840_3183596_68f1a1dd72348ff5bbac3b3dbe100ec5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rántott húst mindenki szereti, ahogy a frissensülttel megpakolt szendvicset is, a japán verziót pedig imádni fogod.
A japánok is szeretik a rántott húst, a specialitásuk pankomorzsás ruhát kap. Egyik híres street foodjuk ez a tartalmas szendvics, melyben a ropogós bundás hús az egyik főszereplő. A hús mellé saláta és majonéz kerül, illetve egy karakteres zamatú szósz.
A rántott szelet sertés- és csirkehúsból is készülhet, nem kell papírvékonyra klopfolni. Ha még tartalmasabbra vennéd, akkor rántott garnéla is kerülhet a szendvicsbe.
Japán rántott húsos szendvics
![ksct](https://kep.index.hu/1/0/4170/41703/417038/41703854_385ae820bd17a8ae59d6850114658149_wm.jpg)
Hozzávalók 4 darabhoz
Alap:
- 30 dkg káposzta (fehér vagy lila)
- 1 evőkanál fehérborecet
- 40 dkg karaj vagy csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 bögre liszt
- 2 darab tojás
- 1 bögre pankomorzsa
- olaj a sütéshez
- majonéz a kenyerek kenéséhez (ízlés szerint)
- 8 szelet kenyér
Szósz:
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A káposztát reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra, majd forgassuk egybe a fehérborecettel. Fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe.
A húst klopfoljuk ki, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
A húst a szokásos módon panírozzuk, liszt, tojás, pankomorzsa, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.
A szósz hozzávalóit keverjük alaposan egybe.
Fogjunk két kenyeret, kenjük meg majonézzel, tegyünk a szeletek közé húst és káposztasalátát, valamint a szószból is tegyünk a szendvicsbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!