
Izgalmas street food Japánból: pankomorzsába forgatott hús kerül a szendvicsbe

A rántott húst mindenki szereti, ahogy a frissensülttel megpakolt szendvicset is, a japán verziót pedig imádni fogod.
A japánok is szeretik a rántott húst, a specialitásuk pankomorzsás ruhát kap. Egyik híres street foodjuk ez a tartalmas szendvics, melyben a ropogós bundás hús az egyik főszereplő. A hús mellé saláta és majonéz kerül, illetve egy karakteres zamatú szósz.
A rántott szelet sertés- és csirkehúsból is készülhet, nem kell papírvékonyra klopfolni. Ha még tartalmasabbra vennéd, akkor rántott garnéla is kerülhet a szendvicsbe.
Japán rántott húsos szendvics

Hozzávalók 4 darabhoz
Alap:
- 30 dkg káposzta (fehér vagy lila)
- 1 evőkanál fehérborecet
- 40 dkg karaj vagy csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 bögre liszt
- 2 darab tojás
- 1 bögre pankomorzsa
- olaj a sütéshez
- majonéz a kenyerek kenéséhez (ízlés szerint)
- 8 szelet kenyér
Szósz:
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A káposztát reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra, majd forgassuk egybe a fehérborecettel. Fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe.
A húst klopfoljuk ki, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
A húst a szokásos módon panírozzuk, liszt, tojás, pankomorzsa, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.
A szósz hozzávalóit keverjük alaposan egybe.
Fogjunk két kenyeret, kenjük meg majonézzel, tegyünk a szeletek közé húst és káposztasalátát, valamint a szószból is tegyünk a szendvicsbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!