Izgalmas street food Japánból: pankomorzsába forgatott hús kerül a szendvicsbe

kscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott húst mindenki szereti, ahogy a frissensülttel megpakolt szendvicset is, a japán verziót pedig imádni fogod.

A japánok is szeretik a rántott húst, a specialitásuk pankomorzsás ruhát kap. Egyik híres street foodjuk ez a tartalmas szendvics, melyben a ropogós bundás hús az egyik főszereplő. A hús mellé saláta és majonéz kerül, illetve egy karakteres zamatú szósz.

A rántott szelet sertés- és csirkehúsból is készülhet, nem kell papírvékonyra klopfolni. Ha még tartalmasabbra vennéd, akkor rántott garnéla is kerülhet a szendvicsbe.

Japán rántott húsos szendvics

ksct

Hozzávalók 4 darabhoz

Alap:

  • 30 dkg káposzta (fehér vagy lila)
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 40 dkg karaj vagy csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre pankomorzsa
  • olaj a sütéshez
  • majonéz a kenyerek kenéséhez (ízlés szerint)
  • 8 szelet kenyér

Szósz:

  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra, majd forgassuk egybe a fehérborecettel. Fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe.

A húst klopfoljuk ki, ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre.

A húst a szokásos módon panírozzuk, liszt, tojás, pankomorzsa, majd bő, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.

A szósz hozzávalóit keverjük alaposan egybe.

Fogjunk két kenyeret, kenjük meg majonézzel, tegyünk a szeletek közé húst és káposztasalátát, valamint a szószból is tegyünk a szendvicsbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük