Gazdagon töltött koreai szendvics: káposztalepény kerül a kenyérbe

9
Nyomtatás
koreai-szendvics-cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy szendvics is lehet olyan laktató és izgalmas, mint egy főétel, ez a koreai változat ebédként is tökéletesen megállja a helyét.

Az úgynevezett gilgeori egy koreai street food, lényegében egy szendvics, amit káposztalepénnyel töltenek meg. A zöldségekből álló pogácsát tojás fogja össze, így lesz a végeredmény szépen vágható. Vannak olyan receptek is, amelyek több tojással készítik, ezt is kipróbálhatod, úgy inkább egy omlettre hajaz majd.

Bár nem kötelező eleme, érdemes feldobni a szendvicset egy kis fehérjével is: mi most sonkát és sajtot is tettünk a kenyérszeletek közé. Hogy még szaftosabb és finomabb legyen, egy kevés ketchuppal és majonézzel is érdemes megbolondítani.

Mire kell figyelni?

A zöldségeket egészen vékonyra kell vágni, akár reszelni, de ezzel csak óvatosan: ha apró lyukú reszelőt használsz, túl pépes lesz a végeredmény, és túl sok levet fognak engedni a zöldségek. Akkor sincs azonban tragédia, ha ez történik: csak hagyd állni kicsit a lereszelt káposztát, répát és hagymát, majd alaposan nyomkodd ki belőlük a nedvességet, mielőtt hozzájuk kevered a tojásokat.

Koreai szendvics káposztalepénnyel

koreai-szendvics-recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 szelet kenyér
  • 240 g káposzta
  • 1 kisebb db répa
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 db tojás
  • 0.5 tk.
  • ízlés szerint bors
  • 4 ek. vaj
  • 2 szelet sajt (gouda)
  • 4 szelet sonka
  • ízlés szerint majonéz
  • ízlés szerint ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A répát és a hagymákat pucoljuk meg, majd a káposztával együtt reszeljük le vagy vágjuk vékony csíkokra. Ha reszeljük, ne túl finomra, illetve ha reszelés után túl sok levet engedne, alaposan nyomkodjuk ki.

A zöldségekhez adjuk hozzá a sót, majd üssük rá a tojásokat. Keverjük egybe.

Melegítsünk fel 1 ek. vajat, majd kanalazzuk rá a zöldséges keverék felét. Egy spatula vagy fakanál segítségével formázzunk belőle egy kört, lapítsuk picit le, hogy egy zöldségpogácsát kapjunk. Oldalanként 3-4 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Szedjük egy papírtörlővel bélelt tányérra. Süssük meg ugyanígy a zöldséges keverék másik felét is.

Ugyanebbe a serpenyőbe tegyünk megint 1 ek. vajat, majd ha felolvadt, tegyünk bele 2 szelet kenyeret. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg szép aranybarna lesz. Süssük meg ugyanígy a másik két szelet kenyeret is.

Tegyünk magunk elé egy szelet kenyeret. Tegyünk rá egy szelet sonkát, majd az egyik káposztás lepényt, utána egy szelet sajtot, végül egy másik szelet sonkát. A tetejére nyomjunk ízlés szerint ketchupot és majonézt, majd egy szelet kenyérrel zárjuk. Készítsük el így a másik szendvicset is.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon