Isteni, ragacsos krumplinudli koreai módra: fűszeres, csípős szószban tálalva

Krumpliból készült Tteokbokki cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Tteokbokki jellegzetes koreai étel, mely eredetileg rizslisztből készül, de krumpliból is érdemes kipróbálni.

Az eredeti Tteokbokkit, avagy a rizsnudlit csípős szószban kínálják, de rengetegféle változatban ki lehet próbálni. Van, amelyikben sok zöldség, hús vagy épp főtt tojás kap helyet a nudli mellett, de az is gyakori, hogy ropogós finomságokat, rántott zöldségeket is adnak mellé.

Ha az eredeti recept szerint szeretnéd kipróbálni, akkor nem lesz könnyű dolgod, néhány hozzávalót nem egyszerű beszerezni. Szerencsére azonban mindenre létezik megoldás, a koreai nudlit rizslap helyett krumpliból és keményítőből is össze lehet dobni. Látványra pont olyan lesz, mint az eredeti, a tészta ugyanolyan puha és ruganyos, jól megszívja magát a pikáns szósszal. 

Ha szeretnéd, az ízlésed szerint alakíthatod a szószt, akár csípősebbre, vagy keverj bele zöldséget, mondjuk újhagymát.

Koreai krumplinudli

Krumpliból készült Tteokbokki ct

Hozzávalók 1 személyre

Tészta:

  • 180 g krumpli
  • só ízlés szerint
  • 100 g étkezési keményítő
  • 100 ml meleg víz

Szósz:

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 200 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le a krumplit, és törjük simára.

Az összetört krumplihoz adjunk hozzá sót, étkezési keményítőt, és kezdjük el összedolgozni, közben a vizet is adagoljuk hozzá.

A burgonyapüréhez hasonló állagú masszát adagoljuk habzsákba.

Egy nagyobb méretű fazékban tegyünk fel forrni vizet, majd amikor felforrt, a habzsákból nyomjunk bele hosszú hengereket (a krumplinudli mérete teljesen ránk van bízva). A vízben lévő rudakat óvatosan mozgassuk meg, majd amikor a felszínére úsznak, 3-4 percig hagyjuk még főni. Utána szűrjük le, és tegyük jeges vízbe a krumplis tésztát.

Szósz:

A szósz hozzávalóit mérjük magas falú serpenyőbe vagy fazékba, alaposan keverjük össze, majd forraljuk egybe. Ezután a krumplis nudlit is tegyük a szószba, és forrósítsuk át, majd tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük