A világ legfinomabb rántott csirkéjét Koreában készítik: a ropogós bunda csípős mázat kap
A koreai rántott csirkét duplán sütik, úgy lesz igazán ropogós a bundája, utána pedig fűszeres mázban forgatják meg a húst.
A koreai palacsinta egyszerűen összedobható finomság, és sokféle zöldséggel dúsítva készülhet. Ha szeretnéd, káposztát, burgonyát, édesburgonyát vagy mást is keverhetsz a masszába, de a fűszerekkel is érdemes játszani, adhatsz a keverékhez csípősebb aromákat vagy egy kis kurkumát, hogy szebb legyen a színe.
A zöldséggel dúsított aranybarna finomság önmagában is tökéletes, de köretként is kínálható. Ha önmagában falatoznád, akkor valamilyen pikáns mártást is kínálhatsz hozzá: a legjobb, ha szójaszószt és chilipelyhet egybeforgatsz, és ebbe mártod bele a finom palacsintát.
A zöldségeket (cukkini, sárgarépa, újhagyma, chilipaprika, jalapeño) mossuk meg, majd vágjuk fel vékonyra vagy reszeljük le.
Egy keverőtálba mérjük bele a lisztet, és keverjük hozzá a sót, borsot, sütőport, étkezési keményítőt, tojást és a vizet (a vízből apránként adjunk a masszához annyit, amennyit felvesz. A masszának sűrű palacsintaállagúnak kell lennie). Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített zöldségeket.
Vegyünk elő egy serpenyőt, kenjük ki egy kevés olajjal, és forrósítsuk fel. Ezután tegyünk bele a zöldséges masszából tetszés szerint, és mindkét oldalán süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu