Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom

6
Nyomtatás
Koreai zöldséges palacsinta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A koreai konyha rendkívül ínycsiklandó, telis-tele van ízletes fogásokkal, izgalmas textúrákkal. Ilyen ez a zöldséges palacsintarecept is.

A koreai palacsinta egyszerűen összedobható finomság, és sokféle zöldséggel dúsítva készülhet. Ha szeretnéd, káposztát, burgonyát, édesburgonyát vagy mást is keverhetsz a masszába, de a fűszerekkel is érdemes játszani, adhatsz a keverékhez csípősebb aromákat vagy egy kis kurkumát, hogy szebb legyen a színe.

A zöldséggel dúsított aranybarna finomság önmagában is tökéletes, de köretként is kínálható. Ha önmagában falatoznád, akkor valamilyen pikáns mártást is kínálhatsz hozzá: a legjobb, ha szójaszószt és chilipelyhet egybeforgatsz, és ebbe mártod bele a finom palacsintát.

Koreai zöldséges palacsinta

Koreai zöldséges palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 darab jalapeño
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 darab tojás
  • szükség szerint víz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (cukkini, sárgarépa, újhagyma, chilipaprika, jalapeño) mossuk meg, majd vágjuk fel vékonyra vagy reszeljük le.

Egy keverőtálba mérjük bele a lisztet, és keverjük hozzá a sót, borsot, sütőport, étkezési keményítőt, tojást és a vizet (a vízből apránként adjunk a masszához annyit, amennyit felvesz. A masszának sűrű palacsintaállagúnak kell lennie). Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített zöldségeket.

Vegyünk elő egy serpenyőt, kenjük ki egy kevés olajjal, és forrósítsuk fel. Ezután tegyünk bele a zöldséges masszából tetszés szerint, és mindkét oldalán süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon