Egyszerű pufi palacsinta: csak keverd egybe a hozzávalókat
Az amerikai pufi palacsinta édes napindítónak is tökéletes, de desszertként is kínálhatod csoki-, karamell- vagy vaníliaöntettel.
Ha szereted a pufi, habkönnyű palacsintát, próbáld ki körtével és fahéjjal felturbózva, úgy még finomabb és különlegesebb lesz, ráadásul az illata belengi majd a lakást, miközben sül.
Akár tökéletes édes napindító is lehet: kínálj mellé egy bögre tejet vagy kakaót, de kávé mellett is megállja a helyét. Mivel feldolgozott cukrot nem, csak juharszirupot tartalmaz, nem túl édes, az érett körte íze dominál benne.
Ha extra kényeztetésre vágysz, akkor természetesen juharsziruppal, mézzel, csokiszósszal és tejszínhabbal is megkoronázhatod.
A körtéket alaposan mossuk meg, majd vágjuk kis kockákra.
A vízzel és a juharsziruppal együtt tegyük egy kis lábasba, és addig főzzük alacsony lángon, míg megpuhul, enyhén karamellizálódik. Közben kevergessük. Húzzuk le a tűzről.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a sót.
A karamellizált körte egyharmad részét, a tejet és a tojást tegyük turmixgépbe, majd pürésítsük le. Az így kapott pürét öntsük a száraz hozzávalókra, majd keverjük egybe, míg sűrű, csomómentes tésztát nem kapunk. Ha túl sűrűnek látjuk, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
Kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, forrósítsuk fel, majd adjunk hozzá kb. 4 evőkanálnyi tésztát. Nagyjából 2 percig süssük, míg buborékos lesz a felszíne, ekkor fordítsuk meg, és a másik felét is süssük aranybarnára.
Ezt ismételjük meg a maradék tésztával is.
A kész palacsintákat a karamellizált körtével és ízlés szerint még juharsziruppal tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu