Pihe-puha körtetorta sok gyömbérrel: egyszerű kevert tésztája van

gyomberes-kortetorta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az omlós tészta önmagában is megér egy misét, de gyömbérrel és körtével párosítva egészen mennyei!

Ha szereted a gyömbért, érdemes letesztelni sós és édes ételekben, sütemények tésztájában is van helye, akár egy sima piskótát is feldob. Ebben a receptben friss gyömbért használunk, mellé pedig körte kerül, tökéletes ez a kombináció.

Az omlós tészta is megér egy misét, ráadásul az elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, így kezdők is bátran nekiállhatnak. A tészta puhaságáért a joghurt és a vaj felelnek, az ízesítésről a már említett gyömbér mellett a kardamom gondoskodik.

A recept almával is tökéletesen működik, de abban az esetben egy kevés fahéjat is csempéssz bele! 

Gyömbéres körtetorta

gyomberes-kortetorta

Hozzávalók 8 szelethez

  • 120 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 ek friss, reszelt gyömbér
  • 0.5 tk őrölt kardamom
  • 200 g liszt
  • 120 g görög joghurt
  • 3 közepes db érett körte
  • porcukor (a szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23 centi átmérőjű pite- vagy tortaformát.

A vajat keverjük jó habosra a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat.

Szitáljuk bele a sütőport, a sót, keverjük bele a gyömbért és a kardamomot. Kisebb részletekben keverjük bele a lisztet a joghurttal együtt. Ha csomómentes a massza, öntsük az előkészített formába.

A körtéket mossuk meg, vágjuk félbe, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk vékony szeletekre. Rendezzük el a körteszeleteket a tészta tetején, enyhén nyomjuk bele.

Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük