A tökéletes pizzatészta Jamie Oliver szerint: a liszten múlik a siker
A jó pizza a tökéletes alapnál kezdődik: ennek a receptjét hoztuk most el, és Jamie Oliver hasznos tippjeit is tolmácsoljuk, hogy egy fenomenális pizzatésztát készíthess.
A gorgonzola karakteres íze szinte bármit feldob, tökéletes kiegészítője lehet a különböző ételeknek. Ezúttal egy pizzát dobtam fel vele és némi körtével, aggodalomra azonban semmi ok, mert bár ez a variáció húsmentes, egy kis prosciuttóval bármikor megspékelheted.
A kéksajt és a körte önmagában is remekül passzolnak egymáshoz, ráadásul ezt a pizzát karamellizált hagyma is megkoronázza.
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. Egy tepsit permetezzünk be olajjal, majd tegyük félre.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A körtét mossuk meg, vágjuk félbe, majd óvatosan magozzuk ki. A körtét ezután vágjuk vékony szeletekre és tegyük félre. A goudát és a mozzarellát reszeljük le.
Egy nagy serpenyőbe öntsünk bele 2 teáskanál olívaolajat. Közepes lángon hevítsük fel, majd adjuk hozzá a hagymát, és addig karamellizáljuk, amíg aranybarna színű lesz. Ez kb. 15-20 perc.
Készítsük el a pizzatésztát, amihez pontos útmutatást itt találunk.
Az elkészült pizzatésztát nyújtsuk ki, kenjük meg a tetejét egy teáskanál olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és friss kakukkfűvel. Ezután mehetnek rá a reszelt sajtok, végül pedig a gorgonzolát is morzsoljuk rá.
A körteszeleteket egyenletesen tegyük rá a pizzára, végül pedig mehet rá a karamellizált hagyma is.
Mielőtt betennénk a sütőbe, még szórjuk meg fenyőmaggal is, majd süssük ropogósra kb. 10-15 perc alatt.
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk, amíg még meleg. Aki szeretné, tépkedjen rá prosciuttót is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu