Üde spenótsaláta körtével: mézes-mustáros öntet koronázza meg

1
Nyomtatás
spenotsalata-kortevel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a spenótsaláta a körtével és a gránátalmával kiegészülve alkot egy színes, egészséges és ízekben gazdag ételt, amely minden alkalomra tökéletes ötlet.

Ez a saláta remek választás akár önmagában, akár köretként is. A ropogós, friss spenótlevelek, a sós feta sajt, az édes körte és gránátalma ízei, akár egy dallam, úgy alkotnak egységet.

Ünnepeken, de a dolgos hétköznapokon is megállja a helyét, ráadásul az öntet is csak tovább fokozza az élvezetet, amit szintén pofonegyszerű elkészíteni.

Körtés spenótsaláta

spenotsalata-kortevel

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 150 g gránátalmamag
  • 80 g feta sajt
  • 2 db körte
  • 250 g bébispenót

Az öntethez:

  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. dijoni mustár
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. almaecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el az öntetet. Ehhez az összes hozzávalót tegyük egy kisebb tálba és alaposan keverjük össze.

A spenótleveleket öblítsük le, majd itassuk fel róluk a felesleges vizet. A fetát vágjuk fel vagy morzsoljuk össze kisebb darabokra.

A gránátalmamagokat szedjük ki a gránátalmából. A körtét mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk félbe, magozzuk ki, majd szeleteljük fel vékonyan.

A saláta összes hozzávalóját tegyük egy nagy salátástálba, majd locsoljuk meg finoman az öntettel és forgassuk össze, hogy minden egyes falatot átjárjon a dresszing.

Tálalásig tartsuk a hűtőben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon