Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

3
Nyomtatás
koviubi-dip
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerre hűsítő, szokatlan és mennyeien krémes. A kovászos uborkából mártogatós is készülhet!

Mártogatóst szinte bármiből összedobhatunk, ráadásul változatos, színes és gyors megoldás, legyen szó vendégvárásról vagy csak egy hétköznapi estéről. Szeretjük a szuperzöld zöldborsós változatáta fűszeres marokkói padlizsános  verziót, de a krémes füstölt lazacos is különlegessé tehet bármilyen alkalmat. 

Ha pedig egy váratlan partiételt keresel, vagy csak az esti filmnézést szeretnéd extrázni, vedd elő a kovászos uborkát a hűtőből. Ez a dip egyszerre savanykás és krémes, a kovászos uborkától frissítő, a morzsa és a chips pedig ropogós textúrákkal gazdagítja.

Kovászos uborkás mártogatós

koviubi-dip-2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g natúr krémsajt
  • 100 g tejföl
  • 2 db nagyobb kovászos uborka
  • 2 ek. kovászosuborka-lé
  • 1 csokor kapor
  • 50 g pankomorzsa
  • 1 ek. olaj
  • burgonyachips
  • só és bors tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot, a tejfölt és a kovászos uborka levét keverjük össze. A kovászos uborkákat kockázzuk fel minél kissebb darabokra, majd keverjük a krémsajtos keverékhez, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. A kaprot is aprítsuk fel, és ezt is keverjük a mártogatóshoz. Ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal.

Tegyük félre a hűtőbe 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Egy kis olajon pirítsuk le a pankomorzsát, és morzsoljunk össze pár darab chipset. Tálalás előtt szórjuk meg a morzsával, az összemorzsolt chipsszel és a felaprított kovászos uborkával. Chipsszel, pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon