
Így lesz szuper ropogós a krumplichips: ezekkel a tippekkel biztos a siker
Krumplit sütni mindenki tud, de ha igazán ropogós chipsre vágysz, oda kell figyelni 1-2 dologra, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Mártogatóst szinte bármiből összedobhatunk, ráadásul változatos, színes és gyors megoldás, legyen szó vendégvárásról vagy csak egy hétköznapi estéről. Szeretjük a szuperzöld zöldborsós változatát, a fűszeres marokkói padlizsános verziót, de a krémes füstölt lazacos is különlegessé tehet bármilyen alkalmat.
Ha pedig egy váratlan partiételt keresel, vagy csak az esti filmnézést szeretnéd extrázni, vedd elő a kovászos uborkát a hűtőből. Ez a dip egyszerre savanykás és krémes, a kovászos uborkától frissítő, a morzsa és a chips pedig ropogós textúrákkal gazdagítja.
A krémsajtot, a tejfölt és a kovászos uborka levét keverjük össze. A kovászos uborkákat kockázzuk fel minél kissebb darabokra, majd keverjük a krémsajtos keverékhez, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. A kaprot is aprítsuk fel, és ezt is keverjük a mártogatóshoz. Ha szükséges, ízesítsük sóval és borssal.
Tegyük félre a hűtőbe 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Egy kis olajon pirítsuk le a pankomorzsát, és morzsoljunk össze pár darab chipset. Tálalás előtt szórjuk meg a morzsával, az összemorzsolt chipsszel és a felaprított kovászos uborkával. Chipsszel, pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk.
Fotók: Getty images
@sobors.hu