Krémes hummusz savanykás kovászos uborkával: izgalmas nyári kence

2
Nyomtatás
hummusz-kapor
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus hummusz újragondolva, kovászos uborkával és friss kaporral! Gyors, tápláló és garantáltan nem unalmas.

Felejtsd el, amit eddig a hummuszról gondoltál! Ez a kovászos uborkás–kapros változat üde, sósan savanykás és merőben új arcát mutatja a klasszikus közel-keleti mártogatósnak.

Ha szereted a különleges ízpárosításokat, ezt kár lenne kihagyni! Tökéletes snacknek, mártogatósnak zöldségek mellé, vagy akár könnyed szendvicskrémnek is. 

Kovászos uborkás hummusz

hummusz-kapor- 2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g csicseriborsó
  • 2 db kovászos uborka
  • 2 ek. kovászos uborka leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. tahini
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 csokor friss kapor
  • 0.25 tk. őrölt kömény
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, apróra vágott kovászos uborkát, a fokhagymát, a tahinit és citromlevet turmixgépbe (vagy aprítógépbe) és dolgozzuk krémesre. 

Adjuk hozzá az olívaolajat és a kovászos uborka levét, majd keverjük tovább. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és a felaprított friss kaporral. 

Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet vagy a kovászos uborka levét. Ha túl híg, akkor tahinit.

Tálaljuk zöldségekkel vagy házi pitával.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon