
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Lehet fokhagymás, extrán kapros, készülhet kovászos kenyérrel vagy krumplival, a lényeg, hogy a házi kovászos uborkánál nincs finomabb.
Felejtsd el, amit eddig a hummuszról gondoltál! Ez a kovászos uborkás–kapros változat üde, sósan savanykás és merőben új arcát mutatja a klasszikus közel-keleti mártogatósnak.
Ha szereted a különleges ízpárosításokat, ezt kár lenne kihagyni! Tökéletes snacknek, mártogatósnak zöldségek mellé, vagy akár könnyed szendvicskrémnek is.
Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, apróra vágott kovászos uborkát, a fokhagymát, a tahinit és citromlevet turmixgépbe (vagy aprítógépbe) és dolgozzuk krémesre.
Adjuk hozzá az olívaolajat és a kovászos uborka levét, majd keverjük tovább. Fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és a felaprított friss kaporral.
Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis vizet vagy a kovászos uborka levét. Ha túl híg, akkor tahinit.
Tálaljuk zöldségekkel vagy házi pitával.
Fotók: Getty images
@sobors.hu