A hagymákat tisztítsuk meg. A vöröshagymákat vágjuk félbe, majd nagyon vékony szeletekre. A sajtot reszeljük le és tegyük félre.
A vajat olvasszuk fel egy nagy lábasban. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és fedő alatt, kb. 10 percig dinszteljük.
Adjuk hozzá a cukrot, és gyakori keverés mellett dinszteljük további 15-20 percig, vagy amíg nem karamellizálódik. Figyeljünk rá, hogy a hagyma le ne égjen.
Ezután, az utolsó 3-4 percben, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is fokhagymanyomón átpréselve, végül pedig hintsük meg a liszttel, és keverjük csomómentesre.
Emelve a hőn, folyamatos keverés mellett, öntsük hozzá a bort és az alaplevet.
Pár percig keverjük a levest, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és fedő alatt főzzük további 15-20 percig.
A levest tálaljuk forrón, egy-két szelet ropogós pirítóssal, és egy kis reszelt sajttal is meghinthetjük.