Selymes szószban főtt gnocchi roppanós brokkolival: pirult sajt koronázza meg

Nyomtatás
P3030786
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon tartalmas és finom ez a szaftos egytálétel, bár nincs benne hús, nem fog hiányozni belőle, a gnocchi és a brokkoli garantáltan eltelít.

Ha kevés idő alatt és a lehető legkevesebb munkával szeretnél laktató ebédet tenni a család asztalára, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni. Ha kész gnocchit használsz, szinte semmi dolgod nem lesz az étel elkészítésével, de ha több időd/kedved van, házilag is begyúrhatod a krumplinudlit.

A laktató gnocchi mellé brokkoli kerül, majd az egészet selymes, fűszeres sajtszósszal kell egybeforgatni és a sütőben összesütni. A szósz alapja alaplé, így nagyon ízletes lesz a mártás, de akár tejet is használhatsz, csak vigyázz, azt ne forrald fel. Én fokhagymával és chilivel ízesítettem a szószt, de mehet még bele fehér bors, szerecsendió, valamilyen zöldfűszer is.

Krémes gnocchi brokkolival

P3030781

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 gramm gnocchi
  • 1 fej brokkoli
  • 250 milliliter alaplé
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 120 gramm krémsajt
  • 250 gramm mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A brokkolit szedjük rózsáira.

Melegítsünk vizet egy lábasban, enyhén sózzuk meg. Amikor forr, adjuk hozzá a brokkolit és a gnocchit, főzzük őket 3 percig. Ha roppanósabb brokkolira vágyunk, nem muszáj előfőzni. Szűrjük le.

Egy sütőbe is betehető serpenyőben melegítsük fel az alaplevet. Adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük el, míg elolvad, majd adjuk hozzá a reszelt mozzarella felét és a fűszereket. Keverjünk mindent össze, várjuk meg, míg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk a szószt.

Keverjük a szószba a gnocchit és a brokkolit, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot.

Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tetején aranybarna nem lesz a sajt.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon