![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes szószban főtt gnocchi roppanós brokkolival: pirult sajt koronázza meg
![P3030786](https://kep.index.hu/1/0/4207/42071/420717/42071706_3211400_af223c507ee0185b027f0737f8866e83_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon tartalmas és finom ez a szaftos egytálétel, bár nincs benne hús, nem fog hiányozni belőle, a gnocchi és a brokkoli garantáltan eltelít.
Ha kevés idő alatt és a lehető legkevesebb munkával szeretnél laktató ebédet tenni a család asztalára, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni. Ha kész gnocchit használsz, szinte semmi dolgod nem lesz az étel elkészítésével, de ha több időd/kedved van, házilag is begyúrhatod a krumplinudlit.
A laktató gnocchi mellé brokkoli kerül, majd az egészet selymes, fűszeres sajtszósszal kell egybeforgatni és a sütőben összesütni. A szósz alapja alaplé, így nagyon ízletes lesz a mártás, de akár tejet is használhatsz, csak vigyázz, azt ne forrald fel. Én fokhagymával és chilivel ízesítettem a szószt, de mehet még bele fehér bors, szerecsendió, valamilyen zöldfűszer is.
Krémes gnocchi brokkolival
![P3030781](https://kep.index.hu/1/0/4207/42071/420717/42071722_15c3eaa17e1ff239271442066e285ba2_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 1 fej brokkoli
- 250 milliliter alaplé
- 0.5 tk fokhagymapor
- 0.5 tk chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 120 gramm krémsajt
- 250 gramm mozzarella
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Melegítsünk vizet egy lábasban, enyhén sózzuk meg. Amikor forr, adjuk hozzá a brokkolit és a gnocchit, főzzük őket 3 percig. Ha roppanósabb brokkolira vágyunk, nem muszáj előfőzni. Szűrjük le.
Egy sütőbe is betehető serpenyőben melegítsük fel az alaplevet. Adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük el, míg elolvad, majd adjuk hozzá a reszelt mozzarella felét és a fűszereket. Keverjünk mindent össze, várjuk meg, míg elolvad a sajt. Sózzuk, borsozzuk a szószt.
Keverjük a szószba a gnocchit és a brokkolit, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tetején aranybarna nem lesz a sajt.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!