8 csodás, fehérjedús recept az illatos gombából: hús nélkül is jóllaksz vele
A gomba tele van fehérjével, laktató, és változatosan készíthető el: mutatjuk, mennyi mindent főzhetsz belőle.
A tésztaételek gyors és egyszerű opciók, ha fél órán belül vacsorát tennél az asztalra. Ez a krémes penne gombával készül, és a hozzávalók egy pikáns, zöldfűszeres szószban főnek össze. Mivel a recept nem használ tejterméket, ezért növényi étrendbe is beilleszthető.
Ha igazán ízgazdag fogás a célod, akkor a gombát vegyesen használd: a csiperkéhez adj shiitakét, rókagombát, vargányát vagy más tetszőleges erdei fajtákat, esetleg szárított gombával is feldobhatod.
Egy nagyobb lábasban tegyünk fel főni enyhén sós vizet, és ha már forrásban van, adjuk hozzá a tésztát. Főzzük ki a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le, és tegyük félre.
Közben hevítsünk fel egy mély, tapadásmentes serpenyőt az olajjal, és fél percig pirítsuk benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát, és közepes hőfokon, időnként átkeverve pirítsuk 5-6 percig, vagy amíg a gombák aranybarnák és illatosak nem lesznek.
Öntsük fel a fehérborral, és 3 perc alatt pároljuk össze őket. Mehet bele a kakukkfű, a chilipehely, a só és a bors, végül pedig keverjük hozzá a kókuszkrémet, és 2-3 perc alatt forraljuk össze.
Adjuk a szószt a leszűrt pennéhez, majd alaposan forgassuk össze vele. Még melegen tálaljuk, és fogyasztás előtt szórjuk meg bazsalikommal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu