Krémes penne gombával: tökéletes választás gyors vacsinak

4
Nyomtatás
Gombas-penne-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a krémes penne gombával készül, és a fehérboros szósztól lesz különleges, de sok zöldfűszer is gazdagítja.

A tésztaételek gyors és egyszerű opciók, ha fél órán belül vacsorát tennél az asztalra. Ez a krémes penne gombával készül, és a hozzávalók egy pikáns, zöldfűszeres szószban főnek össze. Mivel a recept nem használ tejterméket, ezért növényi étrendbe is beilleszthető.

Ha igazán ízgazdag fogás a célod, akkor a gombát vegyesen használd: a csiperkéhez adj shiitakét, rókagombát, vargányát vagy más tetszőleges erdei fajtákat, esetleg szárított gombával is feldobhatod. 

Krémes penne gombával

Gombas-penne

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g penne vagy más száraztészta
  • 4 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 500 g gomba vegyesen, feldarabolva
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 1 nagy csokor kakukkfű szárak nélkül (kb. 1 evőkanál)
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 400 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban tegyünk fel főni enyhén sós vizet, és ha már forrásban van, adjuk hozzá a tésztát. Főzzük ki a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le, és tegyük félre.

Közben hevítsünk fel egy mély, tapadásmentes serpenyőt az olajjal, és fél percig pirítsuk benne a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát, és közepes hőfokon, időnként átkeverve pirítsuk 5-6 percig, vagy amíg a gombák aranybarnák és illatosak nem lesznek.

Öntsük fel a fehérborral, és 3 perc alatt pároljuk össze őket. Mehet bele a kakukkfű, a chilipehely, a só és a bors, végül pedig keverjük hozzá a kókuszkrémet, és 2-3 perc alatt forraljuk össze.

Adjuk a szószt a leszűrt pennéhez, majd alaposan forgassuk össze vele. Még melegen tálaljuk, és fogyasztás előtt szórjuk meg bazsalikommal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon