Krémes karfiolpüré tele rosttal: diétába is beilleszthető
Miért ennél állandóan krumplipürét, amikor sok más zöldségből is isteni püréköretet készíthetsz? Közülük is az egyik legjobb a karfiol, amit most tej nélkül is kipróbálhatsz.
Nem meglepő, hogy a karfiolnak számtalan elkészítési módja van, hiszen amellett, hogy ízletes és tele van rostokkal, kalóriaszegény is, 100 grammonként mindössze 25 kalóriát tartalmaz. Ugyanakkor szénhidráttartalma is elenyésző, így bármelyik diétába beilleszthető.
A karfiolpürét elkészítheted a recept szerint, tisztán karfiolból, de kombinálhatod más, általad választott zöldséggel is, mint például az édesburgonya, a répa, vagy akár a krumplipürédet is színesítheted vele. Az ízesítésére fordíts nagyobb hangsúlyt a hagyományos krumplipüréhez képest, mivel a fokhagyma és zöldfűszerek hozzák ki igazán a jellegzetes ízét. Kiváló köret húsételekhez, zöldségfasírtokhoz.
Krémes, rostban gazdag karfiolpüré
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml kókuszkrém
- 1 ek friss rozmaring (apróra vágott)
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A karfiolt vágjuk rózsáira, és a megtisztított fokhagymával főzzük puhára.
Szűrjük le, adjuk hozzá a kókuszkrémet, az apróra vágott rozmaringot, a sót és a borsot, és egy botmixer vagy turmixgép segítségével passzírozzuk le.
Rozmaring helyett kakukkfüvet, bazsalikomot vagy metélőhagymát is használhatunk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!