Krémes karfiolpüré tele rosttal: diétába is beilleszthető

Karfiolpure-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Miért ennél állandóan krumplipürét, amikor sok más zöldségből is isteni püréköretet készíthetsz? Közülük is az egyik legjobb a karfiol, amit most tej nélkül is kipróbálhatsz.

Nem meglepő, hogy a karfiolnak számtalan elkészítési módja van, hiszen amellett, hogy ízletes és tele van rostokkal, kalóriaszegény is, 100 grammonként mindössze 25 kalóriát tartalmaz. Ugyanakkor szénhidráttartalma is elenyésző, így bármelyik diétába beilleszthető. 

A karfiolpürét elkészítheted a recept szerint, tisztán karfiolból, de kombinálhatod más, általad választott zöldséggel is, mint például az édesburgonya, a répa, vagy akár a krumplipürédet is színesítheted vele. Az ízesítésére fordíts nagyobb hangsúlyt a hagyományos krumplipüréhez képest, mivel a fokhagyma és zöldfűszerek hozzák ki igazán a jellegzetes ízét. Kiváló köret húsételekhez, zöldségfasírtokhoz.

Krémes, rostban gazdag karfiolpüré

Karfiolpure

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 ek friss rozmaring (apróra vágott)
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt vágjuk rózsáira, és a megtisztított fokhagymával főzzük puhára.

Szűrjük le, adjuk hozzá a kókuszkrémet, az apróra vágott rozmaringot, a sót és a borsot, és egy botmixer vagy turmixgép segítségével passzírozzuk le.

Rozmaring helyett kakukkfüvet, bazsalikomot vagy metélőhagymát is használhatunk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük