Csupakrém torta sütés nélkül: fényes csokimáz koronázza meg

3
Nyomtatás
ktcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyári hőségben sem kell lemondani a desszertekről, ilyenkor a legjobb, ha sütés nélküli finomságokkal kedveskedsz.

A nyár nem a legjobb évszak a sütésre, a nagy forróságban teljesen érthető, ha az ember kerüli a meleg konyhát. Az igazi édesszájúaknak nagy büntetés ez az idő, ilyenkor a sütés nélkül készült, sokkal egyszerűbb desszertek kerülnek előtérbe.

Jólesik ilyenkor a fagyi, a hideg pohárkrémek és egyéb csemegék. Én édesszájú vagyok, mindig lesem, mit is próbáljak ki ebben a meleg időben, amelynek az elkészítése nem megterhelő. Egyik ilyen kutakodásom során akadtam erre a receptre, hihetetlenül egyszerű, viszont türelmesnek kell lenni, mert a hűtőben kell pihentetni a finomságot. Ezt leszámítva minden téren szerethető, hűsítő édesség, szívből ajánlom, hogy próbáld ki, akár egy hétvégi kerti parti zárásaként. Minél hidegebb, annál finomabb és szebben szeletelhető a krémes sütés nélküli torta.

Krémes torta sütés nélkül

ktct

Hozzávalók 8 szelethez

Alap:

  • 200 gramm darált keksz
  • 75 milliliter tej
  • 100 milliliter olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 2 evőkanál rum

Krém:

  • 300 gramm mascarpone
  • 400 milliliter habtejszín
  • 100 gramm porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál mogyorókrém vagy kakaó

Bevonat:

  • 200 gramm csokoládé
  • 150 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

Alap:

A darált kekszet keverjük egybe a kakaóval, majd dolgozzuk hozzá az olvasztott vajat, rumot, tejet.

A tortaformát (20 cm) béleljük ki sütőpapírral, a darált kekszes keveréket tegyük bele, kanál segítségével szépen oszlassuk el benne az alapot, majd tegyük 1 órára a hűtőbe.

Krém:

A mascarponét a vaníliával és a porcukorral keverjük egybe, utána adjuk hozzá a habtejszínt és verjük kemény habbá a krémet.

A krémet válasszuk szét.

Keverjük az egyik felébe a mogyorókrémet vagy a kakaót, majd kenjük a kekszalapra, utána a fehér krém is kerüljön a tortára, 60 percre tegyük hűtőbe.

Bevonat:

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, miközben keverjük hozzá a tejet. A csokibevonatot csorgassuk rá a torta tetejére, ügyeljünk rá, hogy teljesen befedje. 2-3 órára tegyük hűtőbe, csak utána szeleteljük fel. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon