Krémsajttal töltött gomba sütőben sütve - Ropogós morzsa borítja
A gomba töltve is finom, de érdemes krémes, erőteljesebb ízvilágú sajtokat választani hozzá.
A töltött paradicsom egyszerű, de csodálatos finomság. Öröm a szemnek, ezért dekorációnak sem utolsó, és még enni is jólesik. Nagyobb és kisebb méretű paradicsommal is működik a recept, mi koktélparadicsommal ajánljuk.
A töltelék nagyon egyszerű: krémsajt, alapízesítők és fokhagyma. Hogy izgalmasabb legyen, érdemes zöldfűszerekkel gazdagítani a krémet, de ha ennél is többre vágysz, akkor tojáskrémmel is megtöltheted a tulipánokat.
A paradicsomokat és az újhagymát mossuk meg. Ezután a paradicsomokat kezdjük el négybe vágni, de ne vágjuk át teljesen a húsát, az aljába pedig egy éles késsel szúrjunk egy kis lyukat. Az újhagymát vékony szálakra vágjuk fel. A kialakított lyukba szúrjuk bele az újhagymaszálakat.
A krémsajtot sóval, borssal és reszelt fokhagymával keverjük össze, majd töltsük habzsákba.
A bevágott paradicsomot óvatosan nyissuk meg a vágásnál, majd a habzsákba tett krémsajttal töltsük meg.
A tulipánra hasonlító paradicsomokat tegyük hűtőbe 30 percre, majd friss pékáruval vagy sültek mellé kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu