
10 isteni tepsis krumpli: nagyon sokféleképp elkészítheted az egyszerű köretet
A tepsis krumpli az egyik legnépszerűbb köret húsok mellé. Ismerkedj meg a legfinomabb receptekkel!
Ha képes vagy krumplit krumplival enni, már ami a köretet illeti, akkor egy kis újítás biztosan jól jön a megszokott receptek után. Ez a krumplipüré-casserole éppen ezt nyújtja: készítsd el az egyik legkedveltebb köretet egy kis csavarral, aranybarnára sütve.
Az alap egy klasszikus krumplipüré, amely kihabosítás után tepsibe kerül, és sütőben pirul 25-30 percig. Az elkészítési mód mellett a köret másik különlegessége, hogy tejtermékek helyett növényi alternatívák kerülnek bele, így akkor is megeheted, ha nem fogyaszthatsz tejtermékekeket, vagy növényi étrendet követsz.
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára 20-25 perc alatt.
Szűrjük le, krumplinyomóval zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a kókuszjoghurtot, a növényi vajalternatívát, a szójaitalt, a fokhagyma-granulátumot, a hagymaport, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és kézi mixerrel habosítsuk ki. Végül dolgozzuk bele a növényi sajtot is.
Egy közepes jénait vagy tepsit alaposan kenjünk ki olajjal, és kanalazzuk bele a krumplipürét. A tetejét egyengessük el, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt pirítsuk ropogós aranybarnára a tetejét.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu