Krumplipüré-casserole a sütőből: belül krémes, kívül pirult

3
Nyomtatás
Krumplipure-casserole-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy igazi közönségkedvenc krumplis köretet készítenél, akkor ennél ne add alább: a krumplipüré sütőben készül, és ropogós aranybarna a teteje!

Ha képes vagy krumplit krumplival enni, már ami a köretet illeti, akkor egy kis újítás biztosan jól jön a megszokott receptek után. Ez a krumplipüré-casserole éppen ezt nyújtja: készítsd el az egyik legkedveltebb köretet egy kis csavarral, aranybarnára sütve.

Az alap egy klasszikus krumplipüré, amely kihabosítás után tepsibe kerül, és sütőben pirul 25-30 percig. Az elkészítési mód mellett a köret másik különlegessége, hogy tejtermékek helyett növényi alternatívák kerülnek bele, így akkor is megeheted, ha nem fogyaszthatsz tejtermékekeket, vagy növényi étrendet követsz.

Krumplipüré-casserole

Krumplipure-casserole

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg krumpli
  • 120 ml kókuszjoghurt vagy vegán tejföl
  • 50 g növényi vajalternatíva
  • 75 ml szója- vagy más cukormentes növényi ital
  • 0.75 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk. hagymapor
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szerecsendió
  • 100 g növényi sajt lereszelve
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára 20-25 perc alatt.

Szűrjük le, krumplinyomóval zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a kókuszjoghurtot, a növényi vajalternatívát, a szójaitalt, a fokhagyma-granulátumot, a hagymaport, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és kézi mixerrel habosítsuk ki. Végül dolgozzuk bele a növényi sajtot is.

Egy közepes jénait vagy tepsit alaposan kenjünk ki olajjal, és kanalazzuk bele a krumplipürét. A tetejét egyengessük el, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt pirítsuk ropogós aranybarnára a tetejét.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon