Egyszerűen készül a látványos krumplirózsa – Sültek mellé, de magában is nagyon finom

6
Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon egyszerűen készül az ízletes krumplis finomság, amit tálalhatunk köretként, de magában fogyasztva sem fog csalódást okozni.

A krumplirózsa hallatán nekem mindig Al Pacino és Michelle Pfeiffer híres romantikus filmje jut az eszembe, gondolom sokan vannak ezzel így. Nos, most a krumplirózsa köretként is értelmet nyer.

Nagyon látványos, gyors fogás, néhány alapanyagból készül, és bármilyen hihetetlen is, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik az elkészítése, valójában pofonegyszerűen összedobható a mutatós krumplirózsa. A lényeg, hogy a lehető legvékonyabbra szeleteljük a burgonyát, hogy szépen fel lehessen tekerni. Én a fűszerezést egyszerűre vettem, de nyugodtan kerülhetnek a finomságra erőteljesebb ízek, például kakukkfű, oregánó vagy fokhagymapor.   

Krumplirózsa

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab burgonya (nagyobb)
  • 2 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 12 darab bacon
  • 1 marék parmezán
  • 1 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeleteljük, vagy gyalun áttoljuk.

A vékonyra szelt burgonyákat tálba tesszük, mehet rá az olaj, só és bors, alaposan átforgatjuk.

Két bacont egymásra fektetünk, a burgonyákat szép sorjában a baconra helyezzük, majd szorosan feltekerjük.

A burgonyarózsákat muffintepsibe helyezzük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ezután megszórjuk sajttal, majd még 5-10 percig sütjük. Tálalásnál finomra vágott újhagymával szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon