Egyszerűen készül a látványos krumplirózsa – Sültek mellé, de magában is nagyon finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Isteni, hagymakarikákkal sült pite: tojásos-tejszínes szósz fogja össze
Krémes, fűszeres sütőtökpuding: feldobja a szürke őszi napokat
Selymes, tejszínes vargányakrémleves: krémsajt teszi különlegessé
Aszalt sárgabarackos, mogyorós muffin: gluténmentes változatot mutatunk
A dagadó töltve, a karaj rántva jó: mutatjuk, mi készüljön a sertés részeiből
Nagyon egyszerűen készül az ízletes krumplis finomság, amit tálalhatunk köretként, de magában fogyasztva sem fog csalódást okozni.
A krumplirózsa hallatán nekem mindig Al Pacino és Michelle Pfeiffer híres romantikus filmje jut az eszembe, gondolom sokan vannak ezzel így. Nos, most a krumplirózsa köretként is értelmet nyer.
Nagyon látványos, gyors fogás, néhány alapanyagból készül, és bármilyen hihetetlen is, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik az elkészítése, valójában pofonegyszerűen összedobható a mutatós krumplirózsa. A lényeg, hogy a lehető legvékonyabbra szeleteljük a burgonyát, hogy szépen fel lehessen tekerni. Én a fűszerezést egyszerűre vettem, de nyugodtan kerülhetnek a finomságra erőteljesebb ízek, például kakukkfű, oregánó vagy fokhagymapor.
Krumplirózsa
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab burgonya (nagyobb)
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 12 darab bacon
- 1 marék parmezán
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeleteljük, vagy gyalun áttoljuk.
A vékonyra szelt burgonyákat tálba tesszük, mehet rá az olaj, só és bors, alaposan átforgatjuk.
Két bacont egymásra fektetünk, a burgonyákat szép sorjában a baconra helyezzük, majd szorosan feltekerjük.
A burgonyarózsákat muffintepsibe helyezzük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ezután megszórjuk sajttal, majd még 5-10 percig sütjük. Tálalásnál finomra vágott újhagymával szórjuk meg.
Fotó: Getty Images