Egyszerűen készül a látványos krumplirózsa – Sültek mellé, de magában is nagyon finom

Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon egyszerűen készül az ízletes krumplis finomság, amit tálalhatunk köretként, de magában fogyasztva sem fog csalódást okozni.

A krumplirózsa hallatán nekem mindig Al Pacino és Michelle Pfeiffer híres romantikus filmje jut az eszembe, gondolom sokan vannak ezzel így. Nos, most a krumplirózsa köretként is értelmet nyer.

Nagyon látványos, gyors fogás, néhány alapanyagból készül, és bármilyen hihetetlen is, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik az elkészítése, valójában pofonegyszerűen összedobható a mutatós krumplirózsa. A lényeg, hogy a lehető legvékonyabbra szeleteljük a burgonyát, hogy szépen fel lehessen tekerni. Én a fűszerezést egyszerűre vettem, de nyugodtan kerülhetnek a finomságra erőteljesebb ízek, például kakukkfű, oregánó vagy fokhagymapor.   

Krumplirózsa

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab burgonya (nagyobb)
  • 2 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 12 darab bacon
  • 1 marék parmezán
  • 1 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vékony karikákra szeleteljük, vagy gyalun áttoljuk.

A vékonyra szelt burgonyákat tálba tesszük, mehet rá az olaj, só és bors, alaposan átforgatjuk.

Két bacont egymásra fektetünk, a burgonyákat szép sorjában a baconra helyezzük, majd szorosan feltekerjük.

A burgonyarózsákat muffintepsibe helyezzük, majd 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ezután megszórjuk sajttal, majd még 5-10 percig sütjük. Tálalásnál finomra vágott újhagymával szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon