
A leggyorsabb és legegyszerűbb krumplis pogácsa - Se keleszteni, se hajtogatni nem kell
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
A pogácsa halála a kiszáradás, a bolti verziók általában már azon az útvonalon megteszik ezt, míg hazahozzuk őket a péktől, de mindegy is, mert túl sósak és nagyon margarinízűek.
Pedig a jó pogácsa minden sós nassolnivaló királya, az állófogadásokon úriemberek képesek verekedni érte, zsúrokon gyerekek őrülnek meg tőle, és a locsolók is nagyon hálásak lesznek, ha ilyet kapnak a pálinka mellé. A krumplis verzió talán a legjobb mind közül, mert minél több burgonya kerül a pogácsa tésztájába, annál több ideig marad nedves és friss. Másnap is.
A leggyorsabb, kelesztés- és hajtogatásmentes verzió
Sok verziója létezik, ez itt a leggyorsabb, kelesztés nélküli, hiperegyszerű, három összetevős, maradékokat is befogadó recept. A legjobb héjában főtt, még forrón pucolt, majd áttört krumpliból, de maradék főtt krumpliból, krumplipüréből is simán el lehet készíteni.
Sem keleszteni, sem hajtogatni nem kell, csak összegyúrni a krumplit a liszttel és a vajjal (zsírral), sózni, kicsit hagyni pihenni, majd nyújtani, szaggatni és sütni. Reméljük a locsolóknak is segít majd és felszívja a felesleges mennyiségű alkoholt.
Krumplis pogácsa

Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm krumpli
- 250 gramm vaj
- 250 gramm liszt
- 1 evőkanál só
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors