A leggyorsabb és legegyszerűbb krumplis pogácsa - Se keleszteni, se hajtogatni nem kell
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A pogácsa halála a kiszáradás, a bolti verziók általában már azon az útvonalon megteszik ezt, míg hazahozzuk őket a péktől, de mindegy is, mert túl sósak és nagyon margarinízűek.
Pedig a jó pogácsa minden sós nassolnivaló királya, az állófogadásokon úriemberek képesek verekedni érte, zsúrokon gyerekek őrülnek meg tőle, és a locsolók is nagyon hálásak lesznek, ha ilyet kapnak a pálinka mellé. A krumplis verzió talán a legjobb mind közül, mert minél több burgonya kerül a pogácsa tésztájába, annál több ideig marad nedves és friss. Másnap is.
A leggyorsabb, kelesztés- és hajtogatásmentes verzió
Sok verziója létezik, ez itt a leggyorsabb, kelesztés nélküli, hiperegyszerű, három összetevős, maradékokat is befogadó recept. A legjobb héjában főtt, még forrón pucolt, majd áttört krumpliból, de maradék főtt krumpliból, krumplipüréből is simán el lehet készíteni.
Sem keleszteni, sem hajtogatni nem kell, csak összegyúrni a krumplit a liszttel és a vajjal (zsírral), sózni, kicsit hagyni pihenni, majd nyújtani, szaggatni és sütni. Reméljük a locsolóknak is segít majd és felszívja a felesleges mennyiségű alkoholt.
Krumplis pogácsa
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm krumpli
- 250 gramm vaj
- 250 gramm liszt
- 1 evőkanál só
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors