Krémes, laktózmentes tojáslikőr házilag: tej nélkül is ugyanolyan finom

tojáslikőr
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kápráztasd el a vendégeidet házilag készült likőrrel, készítheted alkoholmentesen és rumosan is, ne aggódj, tej nélkül is ugyanolyan krémes lesz.

Nincs húsvét tojáslikőr nélkül, a krémes, édes ital a legjobb vendégváró. Ha valami miatt nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor sem kell lemondanod róla, növényi itallal készítve is mennyei lesz, de akkor is érdemes kipróbálnod ezt a receptet, ha a tömény likőrt picit könnyedebb formában készítenéd el. 

Hogy elvegyük a tojás picit karakteres ízét, fahéj és vanília ízesíti a likőrt, illetve maga a növényi ital is hozzáad egy pluszt. Ez a változat mandulaitallal és kókusztejjel készült, de készítheted csak az egyikből is, vagy ízlés szerint más növényi alternatívával. 

Ha gyerkőcök is innának belőle, el is felezheted a kész likőrt, az egyik felét hagyd alkoholmentesen, a másik felébe pedig keverj rumot vagy brandyt, akár vodkát. 

Laktózmentes tojáslikőr

tojáslikőr2

Hozzávalók 10 decihez

  • 6 darab tojássárgája
  • 100 gramm cukor
  • 400 ml mandulaital
  • 1 rúd fahéj
  • 400 gramm kókusztej
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 8 ek rum
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral.

A mandulaitalt melegítsük össze a fahéjrúddal, míg utóbbi át nem adja az ízét. Húzzuk le a tűzről, vegyük ki belőle a fahéjrudat.

A forró mandulaitalt folyamatos kevergetés mellett öntsük a tojássárgájás keverékre. Öntsük vissza az egészet a lábasba, majd adjuk hozzá a kókusztejet. Tegyük vissza a tűzhelyre, majd folyamatosan kevergetve melegítsük, míg be nem sűrűsödik.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliát, majd a rumot, utóbbit ízlés szerint adagoljuk, lehet erősebb vagy gyengébb.

Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a hűtőbe. Jól behűtve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük