Mennyei, lekvárral töltött muffin: egyszerűen készül a mutatós sütemény

lekvárosmuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amennyire látványos, annyira egyszerű az elkészítése, kezdők is bátran nekiállhatnak, a muffint nem lehet elrontani.

Ha kedveled a muffin műfaját, de szeretnéd picit feldobni a puha, édes tésztát, töltsd meg tetszőlegesen választott dzsemmel, eperrel, málnával vagy áfonyával mennyei lesz. Nem lesz vele sokkal több munkád, mint az alaprecepttel, csak bele kell kanalazni a lekvárt a tészta közepébe, majd mehet is a sütőbe.

Ha szeretnéd dekorálni, vajkrémmel vagy cukormázzal is feldobhatod. A bogyós gyümölcsös dzsemhez nagyon jól illik a citrus fanyarsága, koronázd a kihűlt muffint citrommázzal, de valamilyen ízesített krémmel is díszítheted, ha mutatós cupcake-et tennél az asztalra.

Lekvárral töltött muffin

lekvárosmuffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 gramm liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 50 gramm vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 250 ml tej
  • 170 gramm dzsem (tölteni)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, vaníliakivonatot, tejet. Keverjük bele a száraz alapanyagokat is, akkor jó, amikor csomómentes, homogén a massza.

Béleljük ki kapszlikkal a muffinsütőt, vagy vajazzuk ki a formákat.

Kanalazzuk félig a formákat tésztával, majd egy kiskanálnyi dzsemet tegyünk a közepükre, utána fedjük őket a maradék tésztával. 

Toljuk őket a sütőbe, 18-20 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük.

Ha szeretnénk, cukormázzal vagy vajkrémmel dekoráljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük