Lényegítsd át olasz klasszikussá a vasárnapról megmaradt húslevest!
Scrippelle mbusse - parmezános palacsinta forró levesben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Számos alkalommal leszögeztük már, hogy maradék húsleves nem létezik, mert ha mégis előfordulna, természetszerűleg azonnal átlényegül sertés/szárnyas/stb. alaplévé, ami, nem mellesleg, remekül tűri a fagyasztást, és mint ilyen, bármikor előrántható.
Na de, vannak azok az órák, amik általában hétfőre esnek, és amikor még úgy sejtjük, hogy jól jön az a leves a jelenlegi formájában is ebédre vagy vacsorára, elfogy. Hiú ábránd, nem fog. Kivéve, ha húzol vele valami meglepőt. Most egy olasz klasszikust mutatunk, aminek az a lényege, hogy a parmezánnal töltött palacsintákat forró húslevessel öntjük nyakon, aminek következtében belül gusztusosan megolvad a sajt, egyúttal a maradék levesünk kívánatos egytálétellé lényegül át.
Ebből a rövid leírásból nagyjából a recept és az elkészítés módja is kikövetkeztethető. Palacsintát sütünk, személyenként alapból kettőt, de ha nagyon éhesek vagytok, esetleg a vacsora hétköznapokon a napi főétkezés, akkor lehet az négy-öt darab is. Megtöltjük reszelt parmezánnal, feltekerjük, mélytányérra helyezzük, és rámerjük a vasárnapról maradt forró húslevest.
Rendkívül praktikus konstrukció
Ez az étel egyébként különös népszerűségnek örvend nálunk, egyrészt azért, mert szegény férj a bankvilágból nem mindig jut el rendeset ebédelni, a gyerekek viszont... na, hát a gyerekek egycsapásra kisangyallá változnak, ha palacsintára van kilátás, igaz, ők főleg nutellával eszik. Nekem meg nem kell gondolkoznom, hogy kinek mit adjak vacsorára, a lehető legkevesebb munkával hogy meg is egye. Maradék húsleves + palacsinta = az egész család boldog.
Scrippelle mbusse
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm liszt
- 2 darab tojás
- 1 csipet só
- 4 deciliter tej és víz keveréke összesen
- 0.5 deciliter olaj a tésztába és a sütéshez összesen
- 20 dekagramm parmezán
- 1 liter húsleves
Elkészítés:
Egy palacsintához nagyjából szűk egy merőkanálnyi tészta kell, amikor megszilárdult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd a következőt és a következőt.
Lereszeljük a parmezánt, és beletekerjük a palacsintákba.
Felforrósítjuk a levest.
Mélytányérba egymás mellé tesszük a palacsintákat (2 db / adag) és rámerjük a forró levest. Ennyi.
Fotó: Wikipedia, Franco aq