10 szuper finomság leveles tésztából: édes és sós recepteket is mutatunk
A hűtőben mindig érdemes leveles tésztát tartani, mert gyorsan és sokoldalúan felhasználható, reggeli, vacsora és még vendégváró is készíthető belőle.
Egy jól felszerelt hűtőben a leveles tésztának mindig érdemes helyet szánni, mivel rengeteg minden készíthető belőle. Az ötletes finomságok gyorsan és egyszerűen megvannak, ami sokszor életmentő lehet.
Én most sonkát, sajtot és krémsajtot választottam, de mehet még hozzá zöldfűszer is. Ha pedig másra vágysz, akkor párolt zöldségekkel, tonhalkrémmel és bolognaival is megtöltheted. A finomság jól bírja a csomagolást, szabadtéri programon bátran számíthatsz rá, csak azt tartsd szem előtt, hogy a sajtkrém miatt érzékeny, a nagy melegben könnyen megromlik.
A sonkát vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, sajtkrémmel, sóval és borssal.
A leveles tésztát hajtsuk ki, ha tömbben vettük, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A leveles tésztát vágjuk 10x10 centiméteres négyzetekre. A tésztakocka közepére tegyünk a töltelékből, majd átlósan hajtsuk ketté, a széleket nyomjuk össze.
A tésztacsomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, ha szeretnénk, szezámmaggal is szórjuk meg. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu