Lisztmentes brownie rengeteg csokival – Kekszformában is isteni

lisztmentes csokis brownie keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha beleharapsz, roppan, de a belseje egészen krémes, csupa csoki ez a lisztmentes brownie, amelyet most kekszformában készíts el.

Brownie-t készíteni nagyon egyszerű, egyedül a sütésen csúszhatsz el, ugyanis nem szabad túlsütni. Nem baj, ha úgy érzed, hogy még puha, a belsejének tényleg ragacsosnak kell lennie. Itt találsz egy elronthatatlan brownie-receptet. Ha variálnád, akkor készíts sütőtököset, sós karamellásat vagy fehéret, vagyis blondie-t, a változatok száma végtelen.

Az biztos, hogy nem diétás sütemény, bár alig van benne liszt, a vaj és a cukor mennyisége ezt bőven ellensúlyozza. Ebben a receptben a liszt helyett keményítő szerepel, így egy kicsit más lesz az állaga, de az ízélmény megmarad. 

Lisztmentes brownie

lisztmentes csokis brownie keksz recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 gramm porcukor
  • 85 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál keményítő
  • 1 kávéskanál
  • 2 darab tojásfehérje (L-es)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 90 gramm csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a porcukrot, a kakaóport, a keményítőt és a sót. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket és a vaníliakivonatot. Keverjük az egészet egyneművé. Az elején lehet, hogy száraznak fog tűnni, de aztán szépen összeáll a tészta, jó sűrű lesz. A végén forgassuk bele a csokichipset.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egy leheletnyit olajozzuk meg. 

Kanalazzunk halmokat a sütőpapírra, egy keksz kb. 2 evőkanálnyi tésztából álljon. 

Süssük 13-15 percig őket. Forrón még puhák, de hagyjuk teljesen kihűlni őket a tepsin.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük