
Lisztmentes brownie rengeteg csokival – Kekszformában is isteni

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
Ha beleharapsz, roppan, de a belseje egészen krémes, csupa csoki ez a lisztmentes brownie, amelyet most kekszformában készíts el.
Brownie-t készíteni nagyon egyszerű, egyedül a sütésen csúszhatsz el, ugyanis nem szabad túlsütni. Nem baj, ha úgy érzed, hogy még puha, a belsejének tényleg ragacsosnak kell lennie. Itt találsz egy elronthatatlan brownie-receptet. Ha variálnád, akkor készíts sütőtököset, sós karamellásat vagy fehéret, vagyis blondie-t, a változatok száma végtelen.
Az biztos, hogy nem diétás sütemény, bár alig van benne liszt, a vaj és a cukor mennyisége ezt bőven ellensúlyozza. Ebben a receptben a liszt helyett keményítő szerepel, így egy kicsit más lesz az állaga, de az ízélmény megmarad.
Lisztmentes brownie

Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 gramm porcukor
- 85 gramm cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál keményítő
- 1 kávéskanál só
- 2 darab tojásfehérje (L-es)
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 90 gramm csokichips
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a porcukrot, a kakaóport, a keményítőt és a sót. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket és a vaníliakivonatot. Keverjük az egészet egyneművé. Az elején lehet, hogy száraznak fog tűnni, de aztán szépen összeáll a tészta, jó sűrű lesz. A végén forgassuk bele a csokichipset.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egy leheletnyit olajozzuk meg.
Kanalazzunk halmokat a sütőpapírra, egy keksz kb. 2 evőkanálnyi tésztából álljon.
Süssük 13-15 percig őket. Forrón még puhák, de hagyjuk teljesen kihűlni őket a tepsin.
Fotó: Getty Images