Pufi, banános amerikai palacsinta liszt nélkül: az édes reggelivel csodásan indul a nap

bpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A banántól krémes palacsinta elkészítéséhez nincs szükség lisztre, nélküle is szépen összeáll, mennyei lesz.

Cukorra sem lesz szükség, mivel a banántól és a mogyoróvajtól kellően édes zamata lesz a palacsintának. Mogyoróvaj helyett vaníliakivonatot és fahéjat is lehet használni, hogy izgalmasabb ízt adj a pufi finomságnak. Amitől pedig szépen megemelkedik a massza, az a sütőpor, azt nem szabad kihagyni belőle.

Ha tovább szeretnéd cifrázni, akkor, amikor serpenyőbe mérted a tésztát, fordítás előtt tegyél rá aszalt vagy bogyós gyümölcsöket, de még zabpehellyel is gazdagabbá teheted a napindítót. Úgyis tökéletes lesz, ha a kész palacsintákat tálalásnál öntöd nyakon édes krémmel vagy friss bogyós gyümölcsöt kínálsz melléjük. Utóbbiak közül érdemes a savanykásabbakat választani, remekül ellensúlyozzák a banán édes ízét.

Lisztmentes banános palacsinta

bpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab banán
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A héjától megszabadított banánokat tegyük tálba és villával törjük össze, majd, amikor pépes állagú, dolgozzuk hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és a sütőport.

Vegyünk elő egy tapadásmentes serpenyőt, tegyük alacsony láng fölé, a serpenyőbe dobjunk kevés vajat. Amikor felolvadt, fagyiadagoló segítségével tegyünk tetszőleges halmokat a serpenyőbe és mindkét oldalán süssük aranybarnára a palacsintákat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük