Csirkemell szaftos curryszószban: friss kenyérrel tunkolva az igazi
A fűszeres keleti curryszósz a csirkemellfiléhez is remekül passzol.
A csirke és a gomba nyerő páros, rengetegféle ízletes fogás készíthető belőlük. Paprikás és tejszínes szószban is jól érvényesül a két alapanyag, de merészebb is lehetsz, ha kipróbálod az olasz konyha egyik kedvelt fogását.
A lombardiai csirke a különleges zamatát a Marsala bortól kapja, de ha épp nincs kéznél, ki is hagyhatod, vagy sherryvel is helyettesítheted. Az elkészült finomságot kínálhatod rizzsel, tésztával vagy párolt zöldségekkel.
A csirkemellfilét hosszában szeleteljük fel.
A szeleteket mindkét oldalát fűszerezzük sóval és borssal.
A lisztet öntsük tányérba, keverjük bele a fokhagyma-granulátumot, majd a hússzeleteket forgassuk bele.
Magas falú, hőálló serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd tegyük a hússzeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalán süssük 3-4 percig. A húst sütés után szedjük tányérra és tegyük félre.
A vajat dobjuk a serpenyőbe és olvasszuk fel, utána a tetszés szerint feldarabolt gombát adjuk hozzá. A gombát pirítsuk 8-10 percig, utána öntsük hozzá az alaplét és a Marsala bort.
A hússzeleteket tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük 8-10 percig, majd szórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
A serpenyőt tegyük 180 fokos sütőbe, és 5-8 percig süssük, míg a sajt ráolvad a hús tetejére.
A kész ételt szórjuk meg finomra vágott újhagyma zöldjével, metélőhagymával vagy petrezselyemmel.
Tippek:
- Alaplé helyett víz és házi ételízesítő kocka használható.
- Ha nincs hőálló serpenyőd, akkor tepsibe pakold az ételt, majd told az előmelegített sütőbe. Ez akkor is jó döntés, ha nagyobb mennyiségben készíted a fogást.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu