Az amerikaiak sajtos tésztája villámgyorsan elkészül és a besameltől krémes

sajtostésztaeredeticover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Mac and cheese, ami nélkül nincs Amerika. Ez a szaftos, ragadós tésztacsoda minden amerikai nagy kedvence.

A sajtos dolgok alapból rabul ejtik az ember szívét, ez a tészta pedig nem csak a sok-sok sajt miatt csábító, gyorsasága miatt is kiharcolja méltó helyét kedvenceink listáján.

A sajtos tésztának rengeteg változata létezik. Egyszerű recept, amit mégis mindig képesek újjávarázsolni a konyhatündérek. Ez az egytálétel megvan fél óra alatt, és önmagában is megállja a helyét, hiszen rengeteg minden gazdagítja: négyféle sajt és besamel, ha pedig valami frisset is szeretnék belecsempészni, finomra vágott petrezselymet vagy más zöldfűszert szórhatunk a tetejére.

Ha a húsimádók nem békülnek ki vele, nekik egy könnyű fűszerezésű csirkemellsteakkel lesz maga a mennyország ez az étel. Jöhet az én receptem?

Mac and cheese

sajtostésztaeredetict

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dekagramm vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • ízlés szerint tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dekagramm trappista
  • 20 dekagramm cheddar sajt
  • 20 dekagramm mozzarella
  • 20 dekagramm füstölt sajt
  • 500 gramm makarónitészta
Recept idők

Elkészítés:

A makarónitésztát 7-8 perc alatt megfőzzük.

Készítünk egy basamelalapot. Nem kell megijedni, csak megváltoztatjuk az arányokat: 20 dekagramm vajhoz 3 evőkanál liszt. Kevergetjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amitől sűrű állaga lesz.

Ezután a sajtoké a főszerep, hozzáadjuk a besamelhez, majd, ha minden felolvadt, a fazékba beletesszük a tésztát, és jó alaposan elkeverjük. A ragadós tésztánkat friss petrezselyemmel dobhatjuk fel.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük