Villámgyors majonézes sonkasaláta – Maradékmentőnek is tökéletes
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Bármilyen sonkából tökéletes lesz ez az egyszerűen elkészíthető, tartalmas, krémes saláta.
Akár előételnek kínálhatod, akár szendvicsbe is teheted ezt a majonézes sonkasalátát, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz. Ha túl sokat vettél, és nem használtad fel, tökéletes maradékmentő ez a fogás.
A megmaradt felvágottból készíthetsz sütőben sült sonkás-sajtos rakott tésztát is, ez nagyon nagy kedvenc. Ha nem szeretnél ennyit pepecselni, akkor csak vágd apróra, öntsd nyakon majonézzel, keverj hozzá valamilyen roppanós zöldséget, ebben az esetben szárzellert, ízesítsd ízlesed szerint, és kész is a salátád.
Ha szereted a majonézes és húsos alapú ételeket, akkor ez az orosz hússaláta is biztosan elnyeri a tetszésed. Ha nem szereted a boltit, akkor készíts házi majonézt, úgy még finomabb lesz.
Majonézes sonkasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm sonka
- 4 evőkanál majonéz
- 1 darab szárzeller
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sonkát csíkozzuk fel vékonyan, és tegyük egy tálba. A szárzellert is vágjuk apróra.
A majonézt keverjük össze a sóval és a borssal, majd forgassuk hozzá a sonkát és a szárzellert. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!