
Villámgyors majonézes sonkasaláta – Maradékmentőnek is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket

Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke
Bármilyen sonkából tökéletes lesz ez az egyszerűen elkészíthető, tartalmas, krémes saláta.
Akár előételnek kínálhatod, akár szendvicsbe is teheted ezt a majonézes sonkasalátát, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz. Ha túl sokat vettél, és nem használtad fel, tökéletes maradékmentő ez a fogás.
A megmaradt felvágottból készíthetsz sütőben sült sonkás-sajtos rakott tésztát is, ez nagyon nagy kedvenc. Ha nem szeretnél ennyit pepecselni, akkor csak vágd apróra, öntsd nyakon majonézzel, keverj hozzá valamilyen roppanós zöldséget, ebben az esetben szárzellert, ízesítsd ízlesed szerint, és kész is a salátád.
Ha szereted a majonézes és húsos alapú ételeket, akkor ez az orosz hússaláta is biztosan elnyeri a tetszésed. Ha nem szereted a boltit, akkor készíts házi majonézt, úgy még finomabb lesz.
Majonézes sonkasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm sonka
- 4 evőkanál majonéz
- 1 darab szárzeller
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sonkát csíkozzuk fel vékonyan, és tegyük egy tálba. A szárzellert is vágjuk apróra.
A majonézt keverjük össze a sóval és a borssal, majd forgassuk hozzá a sonkát és a szárzellert. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images