Isteni sajtsaláta házi majonézzel keverve: minél többféle sajtból készítsd
Az ínycsiklandó sajtsalátát háromféle sajt teszi izgalmassá. Próbáld ki köretként vagy önmagában egy szelet pirítóssal.
A tésztasaláta az egyik legjobb választás, ha finom és gyors ebédre vágysz, hiszen a tészta főzésén és a zöldségek előkészítésén kívül szinte semmi dolgod nem lesz vele. Az már csak hab a tortán, hogy bármivel feldobhatod: ha a hűtődben kallódik fonnyadt paprika, maradék felvágott vagy sajt, mind-mind mehet bele.
Az alábbi verzióban a paprika, paradicsom és a hagyma kapták a főszerepet, de érdemes a salátába csirkemellsonkát és sajtot is keverni, hogy még tartalmasabb legyen, a zöldfűszertől pedig még frissebb lesz az összhatás. Maga a szósz majonéz és tejföl kombinációjából készül: előbbit érdemes házilag készíteni, utóbbit pedig akár natúr joghurtra is cserélheted.
A salátát könnyedén szezonálisra szabhatod: tavasszal medvehagymát és retket keverj bele, nyáron édes, érett paradicsomot, de akár még kovászos uborkával is feldobhatod.
A tésztát főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson írtak szerint. Amikor al dente, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Ha kihűlt, keverjük össze az olívaolajjal.
Közben a megmosott paprikát vágjuk kis kockákra, a koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe, a hagymát szeletekre, a csirkemellsonkát és a sajtot kockákra, a petrezselymet finomra.
Keverjük össze egy tálban a majonézt és a tejfölt. Ha házi majonézzel dolgoznánk, itt találunk hozzá egy szuper receptet!
A tésztát forgassuk egybe a zöldségekkel, sonkával, sajttal és a szósszal, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, mielőtt tálalnánk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu