
Puha, illatos citromos-mákos muffin: keverem-kavarom a tésztája

A puha muffintészta szuper alaprecept, rengetegféle ízesítésben lehet elkészíteni, ezúttal a mák-citrom kombináció vett le minket a lábunkról.
Ha szereted a mákos süteményeket, mindenképp próbáld ki ezt a pihe-puha muffint, gyerekjáték az elkészítése, és elképesztően finom. Mákból egészet érdemes használni, úgy roppan a fogad alatt, illetve a citrom se hiányozzon mellőle, ez a páros örök klasszikus.
A muffinnak egyszerű kevert tésztája van, így alig lesz vele dolgod, kezdők is könnyedén összedobhatják. A puhaságáról a joghurt, a vaj és a tej gondoskodik, illetve egy kevés sütőpor és szódabikarbóna keverékétől lesz könnyű és levegős.
Fontos, hogy a formákat ne töltsd tele, mert úgy nem lesz szép a muffin, a tészta kifolyhat, csak a kapszlik háromnegyedéig kanalazd a masszát.
-
2023-09-21 09:36:02
-
2023-07-26 08:32:01
-
2023-04-06 08:32:01
Mákos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
- 350 g liszt
- 2 ek mák (egész)
- 2 tk sütőpor
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 1 db biocitrom
- 200 g cukor
- 1 nagy csipet só
- 2 db tojás
- 160 g joghurt
- 120 g vaj
- 200 ml tej
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a citrom reszelt héját és 1 ek. citromlevet, majd adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, a tejet, az olvasztott vajat, a vaníliát és a sót. Keverjük csomómentesre a masszát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a mákot.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes masszát nem kapunk. Tegyük picit félre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki 12 muffinformát, vagy béleljük ki őket kapszlival.
Kanalazzunk a tésztából a formákba úgy, hogy azoknak a háromnegyedéig érjen, majd toljuk a sütőbe 18-20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!