Puha, málnalekvárral töltött sütemény – Így lesz omlós a tésztája

málnalekváros sütemény cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Abbahagyhatatlanul finom ez a málnalekváros sütemény, ráadásul nagyon egyszerűen elkészítheted.

Sokszor a legegyszerűbben készülő sütemények a legfinomabbak, a puha tészta és a lekvár kombinációjával tökéletes édességet kapsz. A lekváros sütemények nem véletlen népszerűek, hiszen szinte mindenki kamrájában sorakoznak házilag eltett finomságok, amelyeket, ha egy sima piskótába töltesz, kész is a hétvégi desszert.

A legnépszerűbb ilyen édesség a piskótatekercs, amelyet, ha ráérzel a tészta készítésének a technikájára, gyerekjáték összeállítani, a különböző ízű lekvárokkal pedig változatossá teheted. A lekvár a kelt tésztához is szuperül illik, ezekbe a puha kiflikbe is töltheted, amelyeket aztán elvihetsz magaddal a munkahelyedre vagy csak délutánonként megeszegethetsz. Ha pedig még egyszerűbb receptet keresel, az alábbit ajánljuk.

Málnalekvárral töltött sütemény

málnalekváros sütemény recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 230 gramm vaj
  • 135 gramm cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 290 gramm liszt
  • 120 gramm málnadzsem
  • forgatáshoz cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Egy tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és a sót, keverjük simára. Ekkor forgassuk hozzá a lisztet is. Nem kell megijedni, ha a tészta még nem áll össze teljesen és kicsit porhanyós, ha tovább gyúrjuk, akkor rendben lesz. 

Egy evőkanálnyi tésztát vegyünk ki, gyúrjuk golyóvá és görgessük meg kristálycukorban, majd tegyük a sütőpapírra. Járjunk el így a maradék tésztával is. A hüvelykujjunkat nyomjuk a labdák közepébe, majd tegyünk az így keletkezett mélyedésekbe egy fél teáskanál lekvárt.

Süssük a süteményeket 12 percig, amíg az aljuk halványbarna nem lesz. Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk a tepsin 10 percig hűlni, majd tegyük tálcára és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük