Puha, málnalekvárral töltött sütemény – Így lesz omlós a tésztája
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Alufólia mint tisztítóeszköz? 4 bevált tippet mutatunk
Ázsiai sült kelbimbó: szójaszósszal pirul ropogósra
Mennyei szendvicskrém aszalt paradicsommal: csicseriborsótól tartalmas
Illatos narancsos süti kukoricaliszttel: egyszerű kevert tésztája van
Tepsis kakukkfüves csirkeszárny: jó ropogós lesz a bőre
Abbahagyhatatlanul finom ez a málnalekváros sütemény, ráadásul nagyon egyszerűen elkészítheted.
Sokszor a legegyszerűbben készülő sütemények a legfinomabbak, a puha tészta és a lekvár kombinációjával tökéletes édességet kapsz. A lekváros sütemények nem véletlen népszerűek, hiszen szinte mindenki kamrájában sorakoznak házilag eltett finomságok, amelyeket, ha egy sima piskótába töltesz, kész is a hétvégi desszert.
A legnépszerűbb ilyen édesség a piskótatekercs, amelyet, ha ráérzel a tészta készítésének a technikájára, gyerekjáték összeállítani, a különböző ízű lekvárokkal pedig változatossá teheted. A lekvár a kelt tésztához is szuperül illik, ezekbe a puha kiflikbe is töltheted, amelyeket aztán elvihetsz magaddal a munkahelyedre vagy csak délutánonként megeszegethetsz. Ha pedig még egyszerűbb receptet keresel, az alábbit ajánljuk.
Málnalekvárral töltött sütemény
Hozzávalók 10 adaghoz
- 230 gramm vaj
- 135 gramm cukor
- 2 darab tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 290 gramm liszt
- 120 gramm málnadzsem
- forgatáshoz cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és a sót, keverjük simára. Ekkor forgassuk hozzá a lisztet is. Nem kell megijedni, ha a tészta még nem áll össze teljesen és kicsit porhanyós, ha tovább gyúrjuk, akkor rendben lesz.
Egy evőkanálnyi tésztát vegyünk ki, gyúrjuk golyóvá és görgessük meg kristálycukorban, majd tegyük a sütőpapírra. Járjunk el így a maradék tésztával is. A hüvelykujjunkat nyomjuk a labdák közepébe, majd tegyünk az így keletkezett mélyedésekbe egy fél teáskanál lekvárt.
Süssük a süteményeket 12 percig, amíg az aljuk halványbarna nem lesz. Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk a tepsin 10 percig hűlni, majd tegyük tálcára és hagyjuk teljesen kihűlni.
Fotó: Getty Images